The Best bookmaker bet365 Bonus

Rudenia și gradul de rudenie


Cuprins:
1. De ce este importantă cunoașterea noțiunii de „rudenie” și a modului în care se stabilește aceasta până la un anumit „grad de rudenie”
2. Actele normative care definesc rudenia și gradul de rudenie
3. Exemple, cu comentarii, din care se înțelege esența noțiunilor rudenie și grad de rudenie
Schema nr. 1
3.1. Linia de rudenie
3.2. Gradul de rudenie
3.2.1. Rudenia în linie dreaptă
3.2.2. La rudenia în linie colaterală
4. Alte precizări.
5. Rudenia este pe cale de dispariție în viitor ?
Bibliografie: 1. Acte normative. 2. Articole. 3. Site-uri.

Acces liber în piața din Târgu Lăpuș, fără obligativitatea prezentării certificatului verde


Excesul de zel și interpretarea greșită a legii aduce și mai mult haos în România, în ceea ce privește obligativitatea certificatului verde. Un astfel de caz unde legea nu a fost corect înțeleasă s-a înregistrat și la Târgu Lăpuș, unde autoritățile locale au interzis accesul comercianților și a cumpărătorilor în piața din localitate, pe motiv că nu dețin certificatul verde care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală. Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a fost contactat de consilierul local PSD din Târgu Lăpuș, Mihai Timbuș, care a cerut sprijin în clarificarea situației pe care lăpușenii i-au prezentat-o și care nu este conformă cu ce prevede legea, astăzi.

    Potrivit lui Mihai Timbuș, mai mulți cetățeni și comercianți din Țara Lăpușului i-au cerut ajutorul, nemulțumiți de faptul că, la intrarea în piața agroalimentară din Târgu Lăpuș, li s-a cerut să prezinte certificatul verde.

Țara din Europa unde portalurile de ştiri dezactivează comentariile celor care se opun vaccinării anti-COVID


 Cele mai mari portaluri de ştiri din Lituania au declarat că dezactivează comentariile publice aferente articolelor legate de vaccinurile COVID-19, într-un efort menit să reducă teoriile conspiraţiei.
Aproximativ 71% dintre cei 2,8 milioane de lituanieni sunt complet vaccinaţi împotriva COVID-19 – o rată mai mare decât cea din ţările vecine din Europa Centrală şi de Est.
Dar ratele de infectare au crescut în ultimele zile.

Concurs ilegal la Spitalul Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare


Incompetența actualei conduceri a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost răsplătită de prim-penelistul județului, Ionel  Bogdan, cel care are în subordine unitatea medicală, printr-un concurs trucat și ilegal. Sub conducerea politrucului penelist Alexandru Oros, cel care a fost numit manager de către președintele Consiliului Județean Maramureș, spitalul din Baia Mare, unul dintre cele mai mari din regiunea de Nord-Vest a pierdut cel de-al doilea aparat de radioterapie dedicat bolnavilor oncologici, a arătat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.  
”Ca o recompensă pentru faptul că juristul penelist Oros reușește să distrugă tot ce s-a făcut bun în mandatul trecut, Ionel Bogdan i-a rezolvat, din pix, funcția de manager a Spitalului Județean Baia Mare, concurs care s-a desfășurat într-un cadru total ilegal. În acest sens am transmis o interpelare Ministerului Sănătății, cerând ca această mascaradă de concurs să fie verificată de către Corpul de Control al ministrului”, a concluzionat parlamentarul social-democrat de Maramureș.

Copiii sunt ţinta reclamelor pentru alimente nesănătoase!


Producătorii de alimente nu protejează copiii din Europa faţă de reclamele care ridică în slăvi alimentele nesănătoase: acesta este rezultatul unei anchete desfăşurate de Organizaţia Europeană a Consumatorilor - BEUC (Asociația Pro Consumatori este membru din anul 2005), ca parte dintr-un proiect iniţiat de dna. profesor Amandine Garde, de la Universitatea din Liverpool. În urma dovezilor ample că auto-reglementarea marketingului produselor pentru copii nu funcţionează, asociaţiile de consumatori cer noi reguli emise de Uniunea Europeană.

Ilegalități în organizarea concursului de manager la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare


La Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, unitate medicală de elită a județului Maramureș până în urmă cu câteva luni, problemele se acutizează de la o zi la alta, iar cei care au de suferit sunt bolnavii privați de servicii sanitare de calitate. Din clipa în care județul Maramureș a ajuns sub conducerea prim-penelistului Ionel Bogdan, acesta l-a numit ca manager la Spitalul Județean pe Alexandru Oros, a cărui singură calitate profesională este carnetul galben de partid.
Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea susține că din incompetența actualei conduceri a unității medicale dar și a executivului Consiliului Județean Maramureș care are în subordine spitalul, al doilea aparat de radioterapie, în valoare de aproximativ 1 milion de euro, a fost pierdut de instituția băimăreană și trimis de către Banca Mondială la Craiova. Acum bolnavii oncologici din Maramureș și din județele limitrofe vor fi nevoiți să ia din nou drumul Clujului sau se vor trata peste hotare.

Prima aplicație de evaluare gratuită a riscului de epuizare profesională/burnout


Federația „Solidaritatea Sanitară” a lansat aplicația Evaluarea Riscului de Epuizare Profesională - Burnout Assessment Tool (BATEREP), putând fi deja vizualizate primele date publice.

Aplicația poate fi accesată de către toți cei interesați la adresa: https://baterep.cercetare-sociala.ro/. Ea se adresează în special lucrătorilor din sănătate, principalul obiectiv fiind desfășurarea unui screening național privind evaluarea riscului de epuizare profesională. Aplicația BATEREP poate fi utilizată însă și de către lucrătorii din alte sectoare.

Prin intermediul aplicației BATEREP lucrătorii au acces gratuit la completarea testului de burnout, la scorul obținut, la interpretarea scorului și a cauzelor posibile și la compararea scorului individual cu colegii și colegele din aceeași categorie profesională și de la același loc de muncă/tip de secție.

Legea consumatorului vulnerabil se dezbate în regim de urgență!


PSD a reușit să determine comisiile Camerei Deputaților să dezbată în regim de urgență Legea consumatorului vulnerabil. Comisiile de Industrii, Muncă și Politică Economică ale Camerei Deputaților s-au întrunit pentru a adopta în regim de urgență raportul comun, pentru ca Legea consumatorului vulnerabil să ajungă cât mai rapid în plen. În timp ce PNL și USR-Plus se bat pe ciolanul puterii, PSD rămâne singurul partid responsabil care face o prioritate din rezolvarea problemelor oamenilor, protejarea milioanelor de români împovărați de plata facturilor majorate la energie, dar și identificarea responsabililor și a celor care profită în urma acestor scumpiri fără precedent, a declarat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

APC solicită demiterea lui Mihai Ponea din funcția de director general DGSA în ANSVSA


Asociația Pro Consumatori, organizație de utilitate publică, cu peste 31 de ani de activitate în domeniul apărării drepturilor şi intereselor economice ale consumatorilor, îi solicită domnului Dr. Robert Viorel Chioveanu – Preşedinte – Secretar de Stat al  Autorității Naționale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), să-l demită pe domnul Mihai Ponea din funcția de director general al Direcției Generale Siguranţa Alimentelor pentru modul incalificabil în care a încercat să inducă în eroare consumatorii în emisiunea lui Radu Tudor din seara zilei de 29 august 2021, orele 21.00, la o oră de maximă audienţă, cu privire la absența oxidului de etilenă din alimentele retrase de la vânzare în ultimele luni de marile reţele comerciale!

APC a sesizat DIICOT cu privire la substanța psihotropă tetrahidrocanabinol din alimentele retrase de LIDL de la vânzare


Asociația Pro Consumatori a sesizat astăzi Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) cu privire la demararea unei anchete care să elucideze modul în care două produse alimentare cu un conținut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC) notificate de LIDL România pe site-ul ANSVSA au fost comercializate în rețeaua de magazine Lidl.

Redăm mai jos conținutul sesizării trimise în atenția DIICOT

“Stimată doamnă Oana Daniela Pâțu,

Procuror șef adjunct direcție,

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro