The Best bookmaker bet365 Bonus

Deputatul Gabriel Zetea a fost ales chestor al Biroului Permanent din Camera Deputaților


Camera Deputaților a votat luni, 4 septembrie 2023, la începutul acestei sesiuni parlamentare, noii vicepreședinți, secretari și chestori din Biroul Permanent. Lista a fost adoptată cu 211 de voturi „pentru”, 38 de voturi „împotrivă” și cinci abțineri. Grupul parlamentar PSD va fi reprezentat de doi vicepreședinți, un secretar și doi chestori, o poziție de chestor fiind obținută de parlamentarul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.
”Le mulțumesc colegilor din Partidul Social Democrat pentru încrederea pe care mi-au acordat-o în această sesiune parlamentară și voi face tot ce stă în puterile mele pentru a lua cele mai bune decizii în această funcție onorantă. Suntem în fața unei perioade extrem de solicitante, pentru că avem de aprobat și de revizuit legi care să aducă o viață mai bună pentru toți cetățenii României.  Avem de depășit multe provocări dar am convingerea că, la fel ca și până acum, vom găsi cele mai bune căi pentru a comunica atât în interiorul coaliției, cât și cu colegii din opoziție, dorința tuturor fiind aceea de a oferi un trai mai bun pentru toți românii.

Contract de peste 10 milioane de euro din PNRR pentru dotarea unităților de învățământ din Baia Mare


Guvernul condus de președintele PSD Marcel Ciolacu își onorează angajamentul de a face o prioritate de prim-rang din educația tinerelor generații și își asumă un demers major, menit să îndrepte deficiențele și lipsurile din Educație din ultimii 30 de ani. Miercuri, 26 iulie 2023 la Guvernul României a avut loc ceremonia de semnare a celor peste 2.500 de contracte pe PNRR, în sumă de aproximativ 1 miliard de euro, care sunt menite să asigure învățământ modern, accesibil tuturor copiilor și tinerilor din România. Au fost prezenți la acest moment extrem de important pentru România și primarii din orașele reședință de județ, municipiul Baia Mare fiind reprezentat de primarul social-democrat Cătălin Cherecheș. Parteneriatul politic și administrativ pe care PSD l-a încheiat cu primarul din Baia Mare cu aproximativ o lună în urmă prinde contur și are deja rezultate concrete pentru băimăreni.
Primarul Cătălin Cherecheș a semnat pentru Baia Mare proiectul cu finanțare europeană ”Dotarea cu mobilier și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar - Ecosistem Digital de educatie si formare în Municipiul Baia Mare.

Proiectul ”Asumat – ne dezvoltăm” aduce activități inovative pentru tinerii cu dizabilități


În următoarele 5 luni, Asociația Esperando va derula mai multe activități cu scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii tinerilor cu dizabilităţi din Baia Mare.
Acestea vor fi organizate în cadrul proiectului ”Asumat – ne dezvoltăm”, proiect realizat cu sprijinul Municipiului Baia Mare conform legii 350/ 2005.
Alături de partenerii noștri, Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Național Vasile Lucaciu Baia Mare,  Asociația Energia Mișcării, Asociația Team for Youth, ne dorim să promovăm voluntariatul, includerea socială, asumarea responsabilităţilor individuale, protejarea mediului, dar și să dezvoltăm oportunități sănătoase de petrecere a timpului liber.
Acest proiect este o ”punte a cunoașterii”, creată pentru tinerii din școlile de masă, tinerii cu nevoi speciale și voluntari.
O oportunitate de a petrece timp împreună în cadrul acțiunilor de informare care vor avea loc în școli, dar și la atelierele de creație, pentru a cunoaște capacitățile și abilitățile celuilalt, pentru a ne accepta unii pe alții și a ne sprijini în parcursul nostru.

Gheorghe Șimon, deputat „Guvernul a oferit profesorilor tot ce se putea da în cadrul bugetului din acest an”


Greva dascălilor și refuzul de a-și continua activitatea până când nu vor fi soluționate toate revendicările afectează grav actul educațional. Parlamentarii PSD privesc cu îngrijorare prelungirea artificială a unui conflict care ar putea fi rezolvat fără să afecteze miile de elevii care sunt în prag de examene.
„S-a răspuns la toate problemele ridicate de sindicaliști. Practic, greva a atins nivelul maximal care putea fi obținut pentru acest an. Guvernul a oferit profesorilor tot ce se putea da în cadrul bugetului din acest an. De acum încolo, greva nu mai aduce niciun beneficiu profesorilor, ci doar deservicii pentru toate părțile și în special pentru elevi. Dreptul la protest al profesorilor nu trebuie să îngrădească dreptul la educație al elevilor. Elevii și profesorii trebuie să revină în clase. Sunt și alte forme de protest la care pot recurge sindicatele, astfel încât să nu afecteze programul școlar al elevilor”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Clubul de Presă somează CNA să înceteze practicile abuzive pentru limitarea libertății de expresie și intimidarea jurnaliștilor!


Clubul de Presă constată un nou și grav abuz al CNA orientat împotriva libertății de exprimare, instituția extinzându-și competențele în mod ilegal, acționând practic sub forma unei ''poliții a internetului''.
În mod concret, instituția de presă luată în colimatorul CNA este site-ul ACTIVENEWS.RO, care a fost somat deja de trei ori pentru a se prezenta spre a fi judecat și, în mod previzibil, penalizat prin amenzi aplicate. Este reclamat un articol bine documentat și publicat de către colegii de la ACTIVENEWS, ce prezintă un scandal din lumea artiștilor plastici, în care este implicat însă și un fost director al Centrului Soros pentru Arta Contemporană.
CNA nu are competențe spre a judeca articolele ce apar în mediul online, putând interveni – conform unor reglementări în vigoare – doar împotriva unor creatori de conținut de pe platformele cu materiale video (Youtube, Facebook, Instagram etc.), și numai dacă aceștia incită la violență, ură, terorism, etc.

Despre jaful din banii publici, prin care statul poate ajunge falimentar


„România postdecembristă este într-o continuă petrecere cu iz electoral,

lăsând calculul notei de plată pentru generaţiile viitoare.
Datoriile şi cheltuielile vor reduce nivelul de trai al urmaşilor noştri şi vor face ca
firmele româneşti să aibă o influenţă şi o importanţă tot mai mică în afacerile mondiale”.
                                   (Prelucrare N.G.L. după Benjamin M. Friedman – Day of Reckoning)
Cuprins:
Esența problemei
Anexa nr. 1. Veniturile superpușilor satanici și povara fiscală a oneștilor cetățeni
Anexa nr. 2. PILDE, care dau imbold
Bibliografie

Esența problemei

Este un adevăr axiomatic faptul că, o ţară care îşi vinde resurselor naturale şi acţiunile majoritare din companiile sale de stat, inclusiv din cele strategice (şi cu atât mai grav când acest lucru se face pe nimic), o asemenea ţară se îndreaptă spre dezintegrare, spre faliment, spre a fi ştearsă de pe harta lumii.

Paști în Maramureș


Municipiul Sighetu Marmației în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, Centrul Cultural Sighetu Marmației și Muzeul Maramureșan, organizează în Muzeul Satului Maramureșean  ”Mihai Dăncuș” pe data de 17 aprilie 2023 “Paști în Maramureș”.
    Evenimentul, care a devenit deja o tradiție pentru Maramureș și care anul acesta sărbătorește 10 ani de la prima ediție, își dorește să promoveze satul traditional Maramureșean în zi de sărbătoare cu tot farmecul lui: muzică, port, meşteşuguri, bucate, într-o locaţie autentică: Muzeul Satului Maramureşean din Sighetu Marmaţiei.
    Vă invităm să ne fiți alături și să vă bucurați alături de noi și de sutele de turiști care an de an aleg Maramureșul în această perioadă, de tot ce are această zonă mai de preț: frumusețea locului și a oamenilor, autenticitatea portului și a tradițiilor.  

Greşelile elementare de aritmetică conţinute în unele acte normative conduc la aplicarea greșită a acestora


„Matematica este un mod de exprimare a legilor naturale,
este cel mai simplu şi cel mai potrivit chip de a înfăţişa o lege generală sau curgerea unui fenomen,
este cea mai perfectă limbă în care se poate povesti un fenomen natural”. (Gheorghe Ţiţeica).

În numeroase acte normative se constată greșeli elementare de aritmetică din clasele primare.
În cele ce urmează se prezintă numai câteva exemple (dintre foarte multele de acest fel) de greşeli elementare de aritmetică, conţinute în „Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal”, şi în „Hotărârea Guvernului nr. 44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal”, greşeli care afectează interpretarea respectivelor prevederii atât „în litera legii”, cât şi „în spiritul legii”.
Sublinierile îmi aparţin şi au scopul de a pune în evidenţă greşelile cele mai mari.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru în vizită de lucru în Maramureș


Luni, 27 martie 2023, ministrul Economiei, Florin Spătaru s-a aflat într-o vizită de lucru în Maramureș la invitația deputatului Gabriel Zetea, președinte al PSD Maramureș dar și al parlamentarului social-democrat, Gheorghe Șimon. Cu începere de la ora 11.00, la Căminul Cultural din comuna Asuaju de Sus, ministrul Florin Spătaru a avut o întâlnire cu autoritățile locale din Țara Codrului, cu reprezentanții Transgaz și ANRE unde s-a dezbătut proiectul „Alimentare cu gaz în Țara Codrului”.
Alături de ministrul Economiei, în Maramureș a ajuns și Tudor Buzatu, secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului, Ioan Sterian, directorul general al Transgaz, Dumitru Chiriță, președintele ANRE dar și alți reprezentanți ai Transgaz. Vasile Boitor, primarul comunei Asuaju de Sus a arătat că discuțiile despre introducerea gazului metan în Țara Codrului au început încă din anul 2018, în mandatul fostului ministru al Economiei, deputatul de Maramureș Gheorghe Șimon. Atunci s-au purtat primele discuții cu reprezentanții Transgaz, respectiv cu directorul general Ioan Sterian care a fost prezent și acum la întâlnirea din Asuaju de Sus. Încă de atunci, conducerea Transgaz a trimis echipele de proiectanți în teren, stabilindu-se faptul că magistrala de gaz va porni de la Ulmeni prin Mânău și va intra prin toate cele șase comune din Țara Codrului.

Ministrul Sănătății în vizită de lucru la spitalele din Sighet, Vișeu de Sus și Borșa


Prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății s-a aflat miercuri, 1 martie 2023, într-o vizită de lucru în Maramureșul istoric, vizitând cele trei spitale din Sighetu Marmației, Vișeu de Sus și Borșa. Alături de cabinetul ministrului, la vizita oficială au participat și parlamentarii social-democrați de Maramureș, respectiv deputații Gabriel Zetea și Gheorghe Șimon, dar și senatorul Sorin Vlașin.
Ministrul Sănătății a arătat că unul dintre motivele pentru care a acceptat invitația autorităților locale dar și a parlamentarilor social-democrați maramureșeni a fost acela că știe că accesul la servicii medicale spitalicești într-o zonă destul de retrasă a județului este mai limitat. ”Trebuie să găsim varianta optimă pentru ca serviciile medicale de care beneficiază cetățenii din Maramureșul istoric să fie cel puțin apropiate de cele ale băimărenilor. Cele trei spitale pe care le-am vizitat sunt foarte diferite. Prima vizită a fost realizată la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, un spital incredibil de întins, pe șase hectare, cu aproape 20 de pavilioane diferite, fiind poate chiar unul dintre cele mai întinse din țară. Aici sprijinim proiectul de construire a unei noi secții de Chirurgie”, a arătat ministrul Sănătății.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro