The Best bookmaker bet365 Bonus

MediaSind Maramureș cere Spitalului Județean din Baia Mare să anuleze Regulamentul care pune botniță jurnaliștilor!


Sindicatul Român al Jurnaliștilor-Filiala MediaSind Maramureș a luat astăzi act de REGULAMENTUL elaborat de Spitalul Județean ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare și ulterior transmis jurnaliștilor locali și naționali.

Aducem în atenția opiniei publice și a colegilor din presa locală și națională faptul că prin impunerea acestui REGULAMENT, activitatea profesională a jurnaliștilor din Maramureș, care au solicitat acreditarea pe lângă unitatea medicală, a fost încălcată flagrant nefiind respectată Legea 544/2001, Legea 52/2003, dar și art. 30 și 31 din Constituția României (foto-REGULAMENT).

Pe acestă cale, solicităm Ministerului Sănătății să intervină în medierea conflictului dintre jurnaliști și unitatea medicală în vederea respectării legilor și a Constituției României.

Gheorghe Șimon, deputat PSD: Ministerul Agriculturii a atras aproape 3 miliarde de euro din fonduri europene pentru agricultura Românească


Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a încasat săptămâna trecută peste 253 de milioane de euro, fonduri europene, sumă care reprezintă rambursarea de către Comisia Europeană (CE) a cheltuielilor aferente contribuției externe nerambursabile a Uniunii Europene la finanțarea PNDR 2014-2020.
 „De fiecare dată când Ministerul Agriculturii a fost condus de PSD, a fost bine pentru fermierii români. Pe lângă faptul că beneficiază de mai mulți bani, multe fonduri ajung mai repede la beneficiari, ceea ce le permite pregătirea din timp a culturilor”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.
Prin adăugarea acestei plăți la încasările din perioada ianuarie–noiembrie anul curent, valoarea totală a sumelor intrate în agricultura României în cursul acestui an se ridică la aproape 3 miliarde de euro. Această sumă reprezintă contribuția UE la finanțarea PNDR 2014-2020 din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR) și EURI, precum și cea corespunzătoare finanțării plăților directe și măsurilor de piață finanțate din Fondul European pentru Garantare Agricolă (FEGA).

Calendarul sărbătorilor legale 2023. Câte zile libere avem în 2023?


În anul 2023 Codul Muncii, legea care stabileşte numărul zilelor libere acordate angajaţilor din România, prevede 15 zile de sărbătoare legală pe care românii le vor avea libere.
Din cele 15 zile nelucrătoare de sărbătoare legală doar 12 pică în timpul săptămânii.
Deoarece 3 dintre cele 15 zile zile nelucrătoare de sărbătoare legală pică în weekend, salariaţii care au un program de lucru de luni până vineri se vor bucura de doar 12 zile libere.

Zilele libere în anul 2023 sunt:

Câți dintre români cred că localitatea lor este pregătită în caz de urgență?


Un număr de 38% dintre români, participanți la un sondaj, consideră că localitatea lor este pregătită pentru situații de urgență și de criză. Aproximativ 45% dintre participanții la sondaj consideră că Armata Română are capacitatea de a apăra România, în timp ce 27% sunt de părerea contrarie.
Conform primului sondaj efectuat în România privind reziliența națională, 38% din cei intervievați consideră că localitatea lor este pregătită pentru situații de urgență și de criză.
38% dintre respondenți sunt de acord total sau parțial cu afirmația „Localitatea mea este pregătită pentru situații de urgență și de criză”, în timp ce 25% nu sunt nici de acord, nici în dezacord, iar 32,9%% sunt în dezacord parțial sau total. Nu știu sau nu răspund la această întrebare 4,1% din total eșantion.

Totala nedemnitate a multora dintre foștii și actualii demnitari români


Din două motive nu mă uit la tembelizor și la scursorile deversate non-stop de canaliile acestuia: întâi că nu am o atare sculă devastatoare pentru morală și spirit, care-ți bagă pe gât tot ceea ce „hrănește” mizeria numită rating, apoi că telefonul mobil și calculatorul (instrumente de lucru net superioare tembelizorului în ceea ce privește deschiderea spre lume și reala independență a utilizatorului), îți furnizează un volum mult mai mare de informații necesare și în condiții eminamente nestresante pentru esența omului modern și – zice-se – hipercivilizat, dar tot mai puțin știutor în adevăratul sens al cuvântului. Căci iată ce ne spune cu insistență taoismul despre adevărații și falșii știutori, această superbă învățătură/filosofie (totodată a treia religie a chinezilor, alături de confucianism și budism), apărută pe acele meleaguri în urmă cu peste 2500 de ani: „A ști, dar a te crede neștiutor este cel mai bine; a nu ști, dar a te crede atotștiutor este o adevărată boală”. La rândul său, Confucius punctează în Analecte: „Când știi să socotești că știi; când nu știi să socotești că nu știi. Aceasta înseamnă cu adevărat a ști”.

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Un an de guvernare PSD în favoarea românilor!”


După un an de guvernare, cu PSD prezent și profund implicat în actul de guvernare, România nu doar că a făcut față celor mai grave crize din istoria recentă, dar a reușit să facă progrese importante; se reechilibrează mari indicatori economici, precum deficitul bugetar, care este în scădere, se  menține și consolidează stabilitatea politică și economică, ceea ce determină un aflux consistent de investiții străine, mai mare decât anul trecut, moneda națională își păstrează stabilitatea cu tendință de ușoară apreciere față de valutele forte. În plan extern se ridică MCV și avem perspectiva reală a admiterii în Schengen.
„PSD și-a asumat intrarea la guvernare într-un moment extrem de dificil, cu misiunea de a scoate țara din fundătura în care ajunsese și de a o trece, cât mai bine posibil, prin crizele grave din această perioadă. Multe și consistente au fost măsurile inițiate sau susținute de PSD, care au protejat populația și economia. Însă, cea mai importantă, prin efectele sale la scara întregii societăți, rămâne reinstituirea reglementării pe piața energiei, după  liberalizarea absolut devastatoarea făcută de guvernările de dreapta”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Contractele de finanțare pentru investițiile la Aeroportul Internațional Maramureș au fost semnate de ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu


Miercuri, 23 noiembrie 2022, la Ministerul Transporturilor din București, ministrul PSD Sorin Grindeanu a semnat, alături de directorul Aeroportului Internațional ”Maramureș”, Dorin Buda, cele două contracte de finanțare pentru Aeroport. Este vorba despre construirea noului terminal care va asigura un flux de 450 de pasageri pe oră și care este în sumă de 134 de milioane de lei, precum și un contract de 74 de milioane de lei pentru achiziția de echipamente de securitate. Sumele alocate vor fi folosite și pentru achiziția unor autospeciale de stingere a incendiilor, a declarat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.
Trebuie reamintit faptul că, la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a fost invitat în Maramureș la ”ceremonia de semnare a contractelor de la Aeroport”, fapt care nu s-a întâmplat, pentru că aceste contracte nu se semnează de către președintele CJ și de premier, ci de către ministrul Transporturilor și de directorul Aeroportului, fapt care s-a întâmplat miercuri, în București.

Contractul pentru terminalul Aeroportului Internațional Maramureș NU a fost semnat în prezența premierului Nicolae Ciucă!


Consiliul Județean Maramureș a înregistrat joi, 17 noiembrie 2022, cea mai rușinoasă zi din istoria administrației județene. Premierul Nicolae Ciucă a fost invitat în Maramureș de către președintele filialei județene a PNL, Ionel Bogdan, președinte al Consiliului Județean Maramureș, pentru a participa la semnarea unui contract pentru finanțarea noului terminal al Aeroportului Internațional Maramureș. Acest contract care nu este finalizat în acest moment, proiectul fiind încă în clarificări la Ministerul Transporturilor. Ce s-a întâmplat joi, la aeroport va rămâne o pată rușinoasă pe obrazul administrației județene, pentru că premierul Nicolae Ciucă a fost făcut de rușine de președintele CJ, Ionel Bogdan.
Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, președintele filialei județene a social-democraților și vicepreședinte PSD la nivel național a arătat că actuala conducere a Consiliului Județean a dat încă o dovadă de minciună și indolență penelistă.

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Gunoiul maramureșenilor, manipulare sau linșaj mediatic?”


În ultimii 12 ani, gunoiul maramureșenilor s-a transformat într-un morman de minciuni care crește exponențial, înmulțit în campaniile electorale și folosit după bunul plac al politicienilor aflați la putere. Un proiect dedicat bunăstării maramureșenilor a devenit o piatră de moară bună de cărat de către administrațiile care s-au perindat pe la cârma județului, iar vina în cazul SMID o poartă administrațiile de dreapta care au gestionat foarte prost acest proiect.
Democrat-liberalii lui Mircea Man, acum liberali de frunte cu toții, n-au fost în stare să demareze planul și l-au tot mutat dintr-o parte în alta a județului, până au ajuns cu el la Fărcașa. Apoi Zamfir Ciceu, tot liberal și el, a făcut „ce-a putut”, apus carul înaintea boilor, a achiziționat utilaje și pubele, a plătit publicitate, toate acestea înainte ca măcar rampa de gunoi să fie construită la Fărcașa. Și ar fi interesant de văzut și unde au mers sumele uriașe alocate pentru promovarea unui proeict care din start a fost gândit prost.

A.N. „Apele Române” trece la punerea în practică a deciziei CNSU


În urma Hotărârii nr. 42 din 03.10.2022 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind dispunerea măsurilor necesare verificării tehnice a calității construcției și siguranței exploatării barajelor aflate pe teritoriul României, specialiștii din cadrul A.N. „Apele Române” vor efectua o acțiune complexă de verificare a acumulărilor din categoria de importanță C și D, indiferent de deținător.
La nivelul ANAR și ABA s-au constituit 115 echipe alcătuite din personal INA/IBA/ITA și Exploatare Lucrări Hidrotehnice. 230 de specialiști înzestrați cu logistica necesară vor verifica în teren atât barajele de categorie C și D administrate de autoritățile publice centrale sau locale, cât și pe cele administrate de agenți economici. Aceștia sunt angrenați cu precădere în verificarea stadiului reglementării privind siguranța în exploatare, modul de îndeplinire a măsurilor stabilite prin expertize și inspecții tehnice, existența actelor de reglementare și respectare a acestora, precum și starea tehnică a lucrărilor hidrotehnice.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro