The Best bookmaker bet365 Bonus

Accesibilizarea în Primăriile reședință de județ - Studiu InfoCons


InfoCons a realizat un studiu comparativ, pe baza studiilor din 2015 și 2018, cu privire la accesibilizarea spațiilor instituțiilor publice din România din Primăriile reședință de Județ.
Instrumentele de accesibilizare a spațiilor publice pentru a veni în întâmpinarea persoanelor cu diverse dizabilități (locomotorii, vizuale, auditive, cu capacități fizice și senzoriale diminuate ca urmare a unor afecțiuni ) sunt prevăzute în Legea 448/06.12.2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Instrumentele de accesibilizare în conformitate cu legea menționată mai sus pot fi : parcări, rampe de acces, lift adaptat, bare de susținere, scaune speciale în sălile de spectacole, toalete adaptate, interpret, amplificator audio, transport comun, trotuare, semafoare, treceri de pietoni, echipamente pentru nevăzători, covoare tactile, plăcuțe de accesibilizare în limbajul Braille și microbuze speciale pentru copii.

Filtru de dezinfecție rutier și pietonal în punctul de trecere a frontierei de stat de la Sighetu Marmației


Măsurile stabilite în planul pentru prevenirea și apariției pestei porcine africane la nivelul județului nostru este monitorizat de către autorități.
Subprefectul Alexandru Cosma a spus: ”În ultima perioadă, au fost efectuate 11 controale în trafic, respectiv în locurile de organizare a târgurilor și aglomerărilor de animale. S-au executat controale, de către medicii veterinari în vederea respectării regulilor de biosecuritate în ferme. De asemenea, a fost finalizată construcția dezinfectorului rutier și pietonal, la Sighetu Marmației, în punctul de trecere a frontierei de stat cu Ucraina. Medicii veterinari verifică periodic soluția dezinfectantă din filtrul rutier și pietonal”.
La nivelul autorităților administrației publice locale au fost inițiate demersuri pentru identificarea terenurilor în vederea eliminării și ecarisarea teritoriului (îngroparea cadavrelor animalelor). În abatoarele autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar este asigurat controlul permanent de către medicii veterinari.

Din luna noiembrie, TAROM ar putea avea curse zilnice pe Aeroportul din Baia Mare


În debutul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș, desfășurată miercuri, 29 august 2018, președintele instituției județene, Gabriel Zetea a precizat că, începând cu data de 6 septembrie, TAROM va opera două curse săptămânale pe Aeroportul Internațional Maramureș, respectiv o cursă care va pleca duminică seara din București, iar apoi luni dimineața dinspre Baia Mare spre București și o a doua cursă care va pleca joi seara spre Baia Mare și se va întoarce în capitală vineri dimineața.
”S-a început cu acest program pentru că ne aflăm la mijlocul programului de vară. A fost destul de dificil să se găsească și aceste două avioane care să vină acum înspre Baia Mare și să efectueze zborurile pe aeroport, dar din discuțiile pe care le avem cu TAROM, în această perioadă, putem spune că, începând cu luna noiembrie, aceste curse vor deveni zilnice și pe Aeroportul Internațional Maramureș, odată cu trecerea la programul de iarnă.

Toate proiectele lunii august au fost votate de consilierii județeni în ședința ordinară


Consiliul Judeţean Maramureş a fost convocat în şedință ordinară miercuri, 29 august 2018, cu începere de la ora 12.00, pe proiectul ordinii de zi fiind 12 proiecte de hotărâre, o informare și două proiecte suplimentare. Cei 33 de aleși județeni prezenți pe parcursul ședinței, din totalul de 35, au aprobat modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului pe anul 2018, precum și contribuţia Consiliului Judeţean Maramureş la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară. Ședința a fost condusă de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, alături de care s-au aflat vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, dar și secretarul județului, Aurica Todoran.
S-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire anexă pentru depozitare - magazie pentru lemne” la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Vișeu de Sus, fiind atribuite și licenţele de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate pentru operatorii de transport declaraţi câştigători la şedinţele de atribuire electronice, dar și licențele pentru curse regulate speciale pentru elevi și angajați. Un alt proiect de hotărâre a privit modificarea Programului de transport 2013 - 2019 prin reducerea numărului de curse din graficul de circulație.

Plan de măsuri pentru prevenirea apariției și extinderii pestei porcine africane în Maramureș


Prefectul Vasile Moldovan a convocat ședință Centrului Local de Combatere a Bolilor Maramureș pentru aprobarea planului de măsuri cu privire la prevenirea apariției și extinderii pestei porcine africane în județul nostru.
”Având în vedere situația epidemiologică din județele (Satu Mare, Sălaj) și statele învecinate (Ungaria, Ucraina), respectiv diagnosticarea bolii în gospodării și ferme, am procedat la instituirea stării de alertă epidemiologică pe teritoriul județului Maramureș, conform Legii nr.215/2004, cu modificările și completările ulterioare. Planul de măsuri stabilește aplicarea unor măsuri specifice și monitorizarea lor de către instituțiile abilitate care fac parte din comitet. De asemenea, pentru monitorizarea măsurilor au fost aprobate termene pentru comunicarea acțiunilor și activităților din plan ”, a spus prefectul Vasile Moldovan, președintele CLCB Maramureș.
   Planul de măsuri stabilește următoarele măsuri:  informarea populației cu privire la evoluția bolii, modalitatea de transmitere și semnele clinice ale pestei porcine africane, dar și măsurile ce vor fi întreprinse în caz de suspiciune și confirmare a bolii; informare cu privire la obligațiile proprietarilor/deținătorilor de porcine de pe raza unităților administrativ-teritoriale cu privire la modalitatea de creștere și menținerea lor în incinta adăposturilor/curților.

Șase proiecte depuse de Consiliul Județean Maramureș, finanțate de Comitetul Interministerial pentru Centenar


Comitetul Interministerial pentru Centenar s-a întrunit la data de 6 iulie 2018 pentru a analiza și a dispune pe baza propunerilor centralizate și evaluate de Ministerul Culturii și Identității Naționale a treia listă de manifestări, acțiuni și proiecte de aniversare a Centenarului Marii Uniri și a Primului Război Mondial. Astfel, s-a aprobat prin Decizie finanțarea a șase proiecte depuse de Consiliul Județean Maramureș, în sumă totală de 785.000 de lei. Totodată, la nivelul județului Maramureș au fost aprobate 20 proiecte în cadrul acestei ședințe desfășurată la începutul lunii iulie, întreaga finanțare ridicându-se la suma de 5.200.564 de lei.
    Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, având în vedere faptul că în anul 2018 se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, iar la nivel național există un proiect de aniversare a Centenarului României, Județul Maramureș dorește să susțină și să promoveze, prin colaborare la nivel interinstituțional, proiectele privind celebrarea acestui important eveniment istoric. Unul dintre acestea este „Centenarul Unirii 1918 – 2018. Maramureșul înainte și după Marea Unire a Românilor”, care reprezintă organizarea unor serii de comunicări științifice ce se vor desfășura la sediul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Baia Mare.

Drepturile migranților români în statele membre UE, prezentate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni


Marți, 21 august, cu începere de la ora 10.00, în Sala ”Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Maramureș, reprezentanții Ministerului pentru Românii de Pretutindeni oferă informații potențialilor migranți români cu privire la drepturile lor în statele UE.
În perioada 20 august – 25 septembrie 2018, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni organizează etapa a doua a campaniei ”Informare acasă! Siguranță în lume!”. Scopul campaniei este de a realiza o informare corectă și cât mai completă a potențialilor migranți români în ceea ce privește drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene. Dată fiind complexitatea problemelor care fac obiectul campaniei, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a încheiat parteneriate cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții, asigurând astfel o informare profesională și autorizată.

Moment de reculegere în memoria maestrului Dumitru Fărcaș, în debutul ședinței extraordinare de Consiliu Județean


Ședința extraordinară de Consiliu Județean programată pentru joi, 9 august 2018, ora 11.00, a început cu un moment de reculegere solicitat de președintele Gabriel Zetea, în memoria maestrului Dumitru Fărcaș. Ulterior, cei 26 de consilieri prezenți din totalul de 35 au aprobat proiectul ordinii de zi, iar cele 15 proiecte de hotărâre aflate pe borderou au fost adoptate prin vot.
Primele două proiecte au privit validarea rectificării bugetului propriu al județului cu suma de 2405 mii lei, respectiv aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2018 cu suma de 785 mii lei. Suma de 2.405 mii lei a fost acordată de Guvernul României pentru finanțarea lucrărilor de refacere a infrastructurii afectate ca urmare a calamităților naturale produse în perioada martie – iulie 2018 și va fi folosită pentru: refacere suprastructură DJ 109U Băiuț – 0,4 km; refacere zid de sprijin, decolmatare șanțuri, degajare alunecări versanți, înlocuire parapeți, împietruire pe sectorul de drum județean DJ 184B Preluca Nouă – Codru Butesii; refacere suprastructură drum, desfundări podețe și camere de cădere, îndepărtare aluviuni și vegetație pe sectorul de drum județean DJ 108P, Oarța de Sus – Bicaz – limită județ Satu Mare, 5 km; refacere zid de sprijin și prag de fund, împietruire cu piatră spartă pe sectorul de drum județean DJ 186D Poienile Izei;

Lucrările pe DN18 B Baia Mare – Târgu Lăpuș vor fi reluate în 20 august


Lucrările de modernizare a Drumului Național 18 B, începute în 1 august 2018 au continuat și marți, 7 august, în ritmul obișnuit. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea s-a aflat în teren și marți seara, așa cum a promis încă din prima zi, pentru a vedea la fața locului progresul pe care îl înregistrează echipa de muncitori.
”În cursul zilei de 7 august s-au reciclat încă 500 de metri pe partea stângă, în direcția Grosi. Miercuri, 8 august, lucrările continuă în același ritm, dar pe partea dreaptă a carosabilului. Am avut marți o întâlnire cu echipa de proiect, alături de Florin Boltea, primarul din Groși și de viceprimarul Gavril Ardusătan și am hotărât, de comun acord, oprirea lucrărilor la aceste tronsoane experimentale, până în 20 august 2018. Joi, la Groși, va avea loc slujba de înmormântare a maestrului Dumitru Fărcaș, iar lucrările la drum ar fi perturbat coloana funerară care se deplasează dinspre Cuj Napoca. Un alt aspect care a fost luat în calcul este acela că miercuri, 15 august, este sărbatoarea Adormirea Maicii Domnului, iar lucrările pe drum ar perturba accesul credincioșilor spre Mănăstirea Sfânta Ana de la Rohia. Execuția va fi reluată în 20 august, când sperăm ca vor fi gata și analizele de laborator, iar ritmul va fi impus la 500 de metri pe zi, pe ambele părți ale carosabilului”, a conchis șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Autoritățile administrației publice locale au readus la starea inițială pereții exteriori ai Casei Memoriale Elie Wiesel


Pe pereții exteriori ai Casei Memoriale Elie Wiesel din municipiul Sighetu Marmației au fost înscrise mesaje antisemite.
Prefectul Vasile Moldovan a spus: ”Am convingerea că instituțiile abilitate își vor face datoria, vor identifica persoanele și vor aplica prevederile legislației în vigoare cu privire la prevenirea și combaterea antisemitismului (Legea nr.157/2018). Considerăm că mâzgălirea fațadei casei memoriale reprezintă doar un incident izolat, generat cel mai probabil de un derapaj comportamental. Condamnăm ferm acest gen de fapte, gesturi, acte de vandalism și manifestările antisemite împotriva instituțiilor de cultură, lăcașuri de cult sau comunității evreiești”.
Casa în care s-a născut laureatul premiului Nobel pentru Pace a devenit muzeu după demersurile efectuate la nivel central, ca demers științific, pentru prezentarea personalității profesorului și scriitorului Elie Wiesel, dar și a vieții sociale și culturale a evreilor din Maramureș.   
Aducem mulțumiri autorităților administrației publice locale care  s-au mobilizat pentru a îndepărta înscrisurile antisemite de pe clădire și a readuce la starea inițială fațada casei memoriale.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2018  -  powered by DSdata