The Best bookmaker bet365 Bonus

Românii vor sărbători Ziua Minorităților Naționale, pe 18 decembrie; Președintele a promulgat legea


Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede instituirea Zilei Minorităților Naționale din România, ca sărbătoare naționlă,  în data de 18 decembrie. Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților, for decizional, la sfârșitul lunii noiembrie.
Proiectul de lege prevede ca ziua de 18 decembrie să fie recunoscută drept sărbătoare națională, dar nu și zi liberă.
Potrivit proiectului de lege, autorităţile locale şi centrale vor putea contribui cu sprijin logistic şi/sau financiar, după caz, iar posturile publice de radio şi televiziune vor include în programul zilei aspecte de la manifestările ocazionate de sărbătorirea ”Zilei Minorităţilor Naţionale din România”.

14, 15 și 16 decembrie 2017, zile de doliu național în România în memoria Majestării Sale Regele Mihai


Zilele de 14, 15 și 16 decembrie 2017 sunt declarate zile de doliu național pe teritoriul României în memoria Majestății Sale Regele Mihai al României, șef al statului român între anii 1927-1930 și 1940-1947. Executivul a adoptat, în ședința de astăzi, o hotărâre în acest sens.

În zilele de doliu național, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ și de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări și autogări, precum și ca pavilion pe navele de orice fel și pe ambarcațiunile ce navighează sub pavilion românesc. Aceeași obligație revine, potrivit legii, și persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință.

Situația de la Petrova prezentată de Avocatul Poporului nu corespunde cu realitatea


Având în vedere situația prezentată, în mod public, de către Avocatul Poporului cu privire la situația acordării unui ajutor financiar unei persoane din comuna Petrova a cărei locuință a fost afecată de fenomenele meteorologice periculoase, vă precizăm pentru informarea corectă a opiniei publice următoarele aspecte: la data de 12 iulie a.c., prefectul Sebastian Lupuț l-a primit în audiență pe domnul Petru Onofriciuc, domiciliat în localitatea Petrova la numărul nr.259E, având aceeași adresă de domiciliu cu Măricuța Pătruț. După primirea în audiență și prezentarea situației, prefectul de Maramureș a trimis Consiliului Local Petrova, respectiv domnului primar adresa cu nr. 7142/A275/12.07.2017/ prin care a rugat unitatea administrativ-teritorială să analizeze oportunitatea acordării unui ajutor de urgență pentru reparații la acoperișul casei, afectat de vijelia din data de 29 iunie a.c.

Consiliul Județean Maramureș a sărbătorit Ziua Națională alături de românii din Marea Britanie


Activități dedicate Zilei Naționale a României au avut loc în această săptămână în întreaga țară, dar și în lume, acolo unde trăiesc comunități de români. Dacă la nivel județean sărbătoarea națională a fost marcată prin ceremoniale religioase și militare, pentru românii plecați în străinătate, oficialii au organizat diferite evenimente speciale pentru a celebra ziua de 1 Decembrie.
După evenimentul de la Bruxelles, prin care europarlamentarii români au sărbătorit aniversarea a 10 ani de la Aderarea României la Uniunea Europeană, dar și Ziua României, delegația maramureșeană s-a îndreptat spre Londra. La invitația Excelenței Sale Dan Mihalache, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea,  alături de vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, consilierii județeni Liliana Moga, Ioan Sas, Emil Munteanu, Ioan Radu Coman, Călin Bota și Marian Gheorghe, primarii Anton Ardelean, Gabriela Tulbure, Vasile Boitor, Lucia Butcure, Matei Godja și Nicolae David, dar și reprezentanți ai aparatului propriu al Consiliului Județean au participat la recepțiile oficiale prilejuite de acest eveniment aniversar.

Consiliul Județean Maramureș coordonează acțiunea de deszăpezire a drumurilor județene


Iarna începe să își facă încet simțită prezența și în Maramureș, motiv pentru care Societatea Drumuri și Poduri S.A, responsabilă cu deszăpezirea drumurilor județene are pregătit stocul de material antiderapant, sare, nisip, dar și utilajele necesare să intervină în orice zonă cu zăpadă, pe rețeaua celor 800 de kilometri de drumuri județene. Peste 50 de utilaje echipate pentru deszăpezire, respectiv autofreze, buldozere, autogredere, autolame cu răspânditor de material antiderapant, tractoare cu lamă, încărcătoare, remorchere și unimoguri cu răspânditor sunt pregătite la sediul societății de drumuri județene.
George Moldovan, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, alături de directorul Societății Drumuri și Poduri S.A, Gheorghe Popan Dorca s-au deplasat, în după-amiaza zilei de joi, 30 noiembrie, în zona Cavnic, acolo unde a fost semnalat un mic ambuteiaj provocat de o mașină echipată necorespunzător pentru iarnă, dar situația a fost remediată în scurt timp.

Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au participat la acțiunile dedicate Zilei Naționale a României în Baia Mare și Șișești


1 Decembrie, Ziua Națională a României a fost cinstită în  localitățile Maramureșului, iar reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș au participat la evenimentele organizate în Baia Mare și Șișești. Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, George Moldovan a dat citire mesajului executivului instituției județene, arătând că, Ziua Națională a României este cel mai important eveniment public din calendarul manifestărilor oficiale.
”Îmi revine onoranta sarcină de a transmite mesajul Consiliului Județean Maramureș adresat tuturor cetățenilor acestor meleaguri istorice, atât celor prezenți, cât și miilor de maramureșeni care trăiesc și muncesc în afara granițelor țării. Astăzi, mai mult ca oricând ne închinăm cu respect în fața memoriei înaintașilor noștri, a celor care în urmă cu 99 de ani, prezenți fiind la Adunarea Națională de la Alba Iulia, au semnat actul de naștere al națiunii române moderne.

De Ziua Națională a României, angajații Ministerului Afacerilor Interne sunt la datorie


Aproape 24.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor acționa, zilnic, în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie a.c. pentru ca toți românii să se bucure de zilele libere ocazionate de sărbătorirea Zilei Naționale a României.
Pe 1 decembrie a.c., în întreaga țară, se vor organiza peste 270 de ceremonii militare, precum şi spectacole cultural-artistice, la care se preconizează participarea a aproximativ  250.000 persoane.
Pentru prevenirea faptelor antisociale, dar și pentru devierea și fluența circulației pe principalele artere vor acționa, în medie zilnic, la nivel național, aproape 9.000 de poliţişti cu peste 3.400 de autospeciale. Pe cele mai importante drumuri care converg către stațiunile montane sau alte zone, vor fi amplasate 335 radare pentru prevenirea conducerii autovehiculelor peste limita de viteză admisă.
De asemenea, peste 4.400 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările ocazionate de sărbătorirea  Zilei de 1 Decembrie, precum și în alte zone cu aglomerări mari de persoane. Totodată, peste 300 de jandarmi montani vor fi la datorie pentru a veni în sprijinul turiștilor care ar putea fi surprinși în situații de risc.     

Paradă militară de Ziua Națională a României în municipiul Baia Mare


În conformitate cu Ordinul nr.64/2017 pentru modificarea și completarea Regulamentului Onorurilor și Ceremoniilor Militare, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naționale M 63/2013, în municipiul Baia Mare se va organiza cu ocazia Zilei Naționale a României, în data de 1 Decembrie a.c., o ceremonie militară cu folosirea tehnicii și echipamentelor din dotarea structurilor militare din Garnizoana Baia Mare.
Ceremonia militară se va desfășura pe Bd. Uniri din Baia Mare, de la ora 11.00, în zona Catedralei Episcopale Ortodoxe ”Sfânta Treime”, pe tronsonul de la intersecția cu Bd. Republicii și strada Hortensiei.
În dimineața zilei de 1 Decembrie vor fi depuse la monumentele și statuile semnificative de pe raza municipiului Baia Mare coroane de flori.
Ceremonialul militar va debuta cu îmtâmpinarea prefectului Vasile Moldovan, prezentarea onorului, salutarea Drapelelor de Luptă și trecerea în revistă a Detașamentului de Onoare.

5646 mii lei alocați județului Maramureș pentru susținerea sistemului de protecție a copilului și centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap


Guvernul României a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2017 pentru susținerea sistemului de protecție a copilului și susținerea centrelor publice pentru persoanelor adulte cu handicap, cu suma de 239.880 mii lei.
         Prefectul Vasile Moldovan a declarat că suma a fost alocată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pentru acest an, și alocarea acestora bugetelor locale ale unităților administrativ-teritoriale. Județul Maramureș a primit 5646 mii lei, din care 4118 mii lei pesnttru susținerea sistemului de protecție a copilului și 1528 mii lei pentru susținerea centrelor publice pentru persoanele adulte cu handicap, a mai precizat reprezemtantul Guvernului în teritoriu.
         Ordonatorii principali de credite, răspund de modul de utilizare a sumei alocate, în conformitate cu dispozițiile legale.

Tradiție și modernism la români


Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne în colaborare cu Instituția Prefectului-Județul Maramureș și Consiliul Județean Maramureș organizează, în această perioadă, mai multe activități cultural-educative, având ca tematică păstrarea tradițiilor populare. Invitat special la aceste manifestări culturale este doamna dr. Doina Ișfănoni, istoric de artă și cercetător etnolog.
Prefectul Vasile Moldovan a precizat că, în data de 28 noiembrie a.c., în sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ, de la ora 11.00, va avea loc lansarea volumului de carte intitulat ”Obiceiuri legate de marile evenimente ale vieții - Căsătoria ca rit de trecere între imaginarul omului tradițional și imaginarul omului modern. Autorul lucrării este plt.adj.șef Vasile Bele, angajat în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramureș.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2017  -  powered by DSdata