The Best bookmaker bet365 Bonus

PSD Maramureș solicită Consiliului Județean achiziția a 12 Analizoare Drager DrugTest 5000 în cele 12 orașe ale Maramureșului


PSD Maramureș prin Grupul consilierilor județeni PSD a depus la Consiliul Județean o adresă prin care solicită executivului administrației județene achiziția a 12 Analizoare Drager DrugTest în toate cele 12 orașe ale județului Maramureș. În solicitare se face precizarea că este imperios necesar ca anul viitor să fie achiziționate astfel de aparate și în toate celelalte 64 de comune ale județului.
În adresa depusă de consilierul județean PSD Liliana Moga se arată faptul că inițiativa pornită din Sighetu Marmației, de consilierul municipal PSD Adriana Curmei trebuie extinsă la nivelul întregului județ, în cel mai scurt timp, pentru a putea lupta cât mai eficient cu flagelul drogurilor. În acest sens, PSD Maramureș susține că este imperios necesară achiziția de Analizoare DrugerDrug Test în toate cele 12 orașe ale județului Maramureș, cu câte un minimum de 300 de kituri pentru fiecare aparat. Ulterior se dorește încheierea unui parteneriat între instituția Consiliului Județean, secțiile de poliție și reprezentanții administrațiilor locale, pentru ca necesarul de kituri să poată fi suportat, în viitor, și de la bugetul local.

Conflictele se înmulțesc pe-ntreg rotundul pământesc...


    Orice om cu judecată vede că omenirea actuală nu numai că este cu gaibaracele în sus (civilizație sinucigașă, polarizare tot mai accentuată – în unele zone ale lumii se moare de foame, în altele din pricina îmbuibării, clima grav și pustiitor îmbolnăvită, cheltuieli militare în necontenită și aberantă urcare, chit că Sahara, de pildă, ar putea deveni un veritabil paradis și foametea ar fi eradicată doar cu banii cheltuiți într-un an de statele lumii cu nebunia înarmării pînă-n dinți etc.), dar miliardele de truditori ai prezentului atât de mult s-au obișnuit cu atrocea stare de lucruri de pe întreaga planetă, încât în majoritatea cazurilor (situații sufocante pentru întregul viu) nu mai protestează. Cică numai mai rău să nu fie, deși devastatorul rău planetar (poluare furibundă, hrană cancerigenă, aer toxic, apă pe sponci, războaie și lovituri de stat, educație în regres și infracționalitate în progres, decreștinare îmboldită, familia tradițională câș văzută și sodomia-n legi pecetluită) nu poate fi îmbotnițat prin îndelungata răbdare și suferință a celor mulți, ci prin unirea acestora cu zecile de milioane și împotrivirea la netrebnicele politici globaliste, precum foametea, risipa, pandemiile provocate și conflictele militare încurajate, la urma urmei prin mătrășirea tuturor sforarilor și a structurilor politico-economice înjghebate de ei...

Căsătoriile care se încheie prin divorț durează în medie 14,5 ani în România


●    Este a 17-a țară europeană în ceea ce privește durata căsătoriilor care ajung să se despartă
●    Clasamentul este condus de Italia, Portugalia și Bulgaria, cu medii de 18,7; 17,5 și, respectiv, 16,3 ani
●    Doar 0,5% dintre legăturile care se termină prin separare în România sunt rupte în primul an

Căsătoriile care se încheie prin divorț în România durează în medie 14,5 ani. Este a 17-a țară europeană cu cea mai mare durată medie, conform unei estimări independente făcută de echipa site-ului de matrimoniale SugarDaters. Aceste calcule au fost făcute cu microdatele Divorces by duration of marriage, colectate de EUROSTAT.
Al treilea an de căsătorie este cel care înregistrează cel mai mare număr de despărțiri și divorțuri, cu 5,9% din total în România. Și 0.5% dintre căsătorii, se termină prin divorț și separare înainte de prima aniversare a nunții.

Dilema cu privire la consumul de carne


Fericirea noastră se bazează exclusiv pe sănătate, iar sănătatea depinde de ce mâncăm,
cât mâncăm, când mâncăm şi cum mâncăm, fapt pentru care trebuie să ne hrănim sănătos, NU cu îmbuibarea care ne îmbolnăveşte, ne întunecă mintea şi ne produce moartea !

Controversele cu privire la consumul de carne sunt pe cât de numeroase, pe atât de aprinse.
Exemplele despre efectele benefice sau dăunătoare ale consumului de carne  sunt și de o parte și de alta, dar fără a se ajunge la un consens.
Un exemplu în acest sens este și al lui George Bernard Shaw , care era și vegetarian.
La 70 de ani, când a fost întrebat: „Cum vă simțiți”, el a răspuns: „Minunat, mă deranjează doar medicii care susțin că voi muri dacă nu mănânc carne.”
La 90 de ani, la aceeași întrebare a răspuns: „Grozav, nu mă mai deranjează nimeni: acei medici care m-au speriat că nu voi putea trăi fără carne, deja au murit.”
George Bernard Shaw a trăit 94 de ani.

212 de copii din județul Maramureș au participat la “Start în educație”


Maramureș 21 iulie 2023. 212 de copii cu vârste între 3-6 ani din 2 comunități defavorizate din județul Maramureș sunt beneficiari ai programului ”Start în educație” – cel mai amplu proiect de educație timpurie din România. În timpul acțiunilor desfășurate, atât copiii cât și părinții lor s-au bucurat de suportul necesar pentru a facilita accesul la educație în rândul preșcolarilor.
Copiii au primit câte un „Ghiozdănel cu viitor” - un pachet cu resurse educaționale potrivite nevoilor lor de dezvoltare: rechizite, carte și caiet de lucru, materiale educative STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică), jocuri pentru dezvoltarea motricității și produse de igienă personală. “Ghiozdănel cu viitor” îi va ajuta pe copii să învețe, să-și exprime talentele și să înțeleagă lumea, pentru a fi mai bine pregătiți de intrarea la școală.

Recomandări cadru pentru prevenirea incidentelor in timpul perioadelor de temperaturi extreme


1.Recomandări pentru populaţia generala

      -  Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11-18;
      -  Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală;
     -   Ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depăşeşte 32 grade Celsius;
     -   Dacă nu aveţi aer condiţionat în locuinţă, la locul de muncă, petreceţi 2-3 ore zilnic în spaţii care beneficiază de aer condiţionat (cinematografe, spaţii publice, magazine);
     -   Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise;
-   Pe parcursul zilei faceţi duşuri călduţe, fără a vă şterge de apă;
     -   Beţi zilnic între 1,5-2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. în perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute.

Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri 26 iunie 2023


Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri este marcată în fiecare an la 26 iunie, dată stabilită de Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 42/112 din 7 decembrie 1987 cu scopul de a contribui la creșterea gradului de conștientizare al populației cu privire la problema majoră pe care o reprezintă abuzul și traficul ilicit de droguri pentru sănătate.

Zeci de milioane de oameni din întreaga lume suferă din cauza afecțiunilor cauzate de consumul de droguri. Adicția este o condiție medicală care afectează creierul și schimbă comportamentul. Persoanele care suferă de dependență de droguri au adesea una sau chiar mai multe probleme de sănătate asociate, precum afecțiuni pulmonare, cardiace, accidente vasculare cerebrale, cancere sau afecțiuni mintale (anxietate, depresie, etc).

Proiect Erasmus+ | Parteneri din Letonia în vizită la Esperando


În perioada 12 - 14 iunie 2023, la Centrul Esperando a avut loc prima întâlnire din cadrul proiectului "Youngsters with disability - employed and happy!", un proiect de mobilitate a lucrătorilor de tineret, din cadrul programului Erasmus +.
9 reprezentanți din partea partenerului Ceribu Sparni, din Letonia, au petrecut 3 zile în Baia Mare, discutând despre situația angajării tinerilor cu dizabilități din România – Letonia și provocările cu care aceștia se confruntă în procesul de angajare.
Pe parcursul întâlnirii cele două organizații și-au prezentat activitatea, au împărtășit cunoștințe și experiențe din domeniul angajării persoanelor cu dizabilități, au avut loc workshop-uri alături de tinerii cu dizabilități de la Esperando și au fost înregistrate interviuri ale unor tineri cu nevoi speciale care au avut oportunitatea de a se angaja, dar și interviuri ale specialiștilor din Esperando care lucrează cu aceștia.
De asemenea, a avut loc și o activitate de schimb intercultural, ajutându-i pe cei prezenți să cunoască o parte din bogăția culturală a țărilor din care provin partenerii de proiect.

Primele decizii ale Consiliului de Onoare


La scurt timp de la prima Convenție Națională a Clubului de Presă, Consiliul de Onoare ales prin votul membrilor s-a întrunit și a luat primele decizii, anunță clubuldepresa.ro. Iată care sunt acestea:
1. Se constituie secțiile Departamentului Proprietarilor și Departamentului Jurnaliștilor. Președinții celor două Departamente, respectiv Claudiu Asimionesei și Bogdan Comaroni, vor constitui pe parcursul săptămânii în curs echipele care vor conduce respectivele secții.
2. S-a luat decizia, în scopul apărării jurnaliștilor și caselor de presă, a constituirii Grupului de Avocați pro bono. Aceștia vor interveni, asistând jurnaliștii și casele de presă de ori câte ori vor exista solicitări în acest sens, care vor fi primite de Consiliul de Onoare și vor întruni aprobarea membrilor Consiliului. De această operație privind desemnarea Grupului de Avocați se va ocupa Răzvan Savaliuc.
3. Se formează Grupul de Sponsori ai Clubului de Presă, aceștia urmând să fie selectați de Sarmiza Andronic, împreună cu societatea de PR care lucrează pentru Clubul de Presă.

Prima convenție a Clubului de Presă


IERI, 3 mai 2023, de Ziua Mondială a Libertății Presei, a avut loc la București, într-o sală de conferințe a hotelului Crowne Plaza, prima convenție a Clubului de Presă. Prin intermediul reprezentanților, cei 521 de jurnaliști înregistrați ca membri ai Clubului au decis asupra structurii de reprezentare a Clubului de Presă, respectiv asupra organizării interne și a următoarelor acțiuni pe care Clubul și le propune.
În urma candidaturilor și votului, structura de reprezentare a Clubului de Presă, sub denumirea de Consiliul de Onoare al Clubului de Presă, are următoarea componență:
1. Cozmin Gușă;
2. Sorin Roșca Stănescu;
3. Răzvan Savaliuc;
4. Bogdan Comaroni;
5. Claudiu Asimionesei.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro