The Best bookmaker bet365 Bonus

Pandemia ne-a schimbat percepția timpului


O echipă de cercetători a prezentat primele dovezi că percepţia asupra timpului în pandemie a fost strâns legată de emoţiile trăite.
Pandemia COVID-19 a însemnat lucruri diferite pentru oameni. Pentru unii a însemnat stres din cauza noilor reguli şcolare şi de muncă sau anxietate în ideea de nu contracta virusul şi de a se confrunta cu efectele secundare ale unei infecţii. Dar pentru alţii, pandemia a creat spaţiul şi libertatea de a urmări noi pasiuni sau de a lua decizii care fuseseră amânate, potrivit The Conversation, citat de Mediafax.
Persoanele care au raportat că au simţit niveluri ridicate de stres şi nervozitate în martie şi aprilie 2020 au avut, de asemenea, tendinţa de a simţi că timpul trecea mai încet, dar persoanele care au raportat că au simţit niveluri ridicate de fericire au simţit că timpul trecea mai repede.
Cu ajutorul datelor strânse timp de un an, cercetătorii au văzut cum opiniile oamenilor cu privire la progresul pandemiei au fost legate de percepţia lor asupra timpului, de stările lor emoţionale şi dacă s-au comportat în moduri menite să încetinească răspândirea COVID-19.

Care este cel mai ieftin mod de a încălzi locuința pe timpul iernii


Vine iarna, iar menținerea unui mediu cald în locuință poate fi o bătălie fără sfârșit între toleranța la temperturi mai scăzute și creșterea cheltuielilor, mai ales în contexul scumpirii masive a gazelor și energiei electrice.
Așadar, care este cel mai ieftin mod de a încălzi o locuință fără să dârdâi de frig de teama facturilor? Dai centrala sau caloriferele la maximum pentru perioade scurte de timp sau menții aceeași temperatură, dar mai scăzută, pe parcursul întregii zile.?
Răspunsul depinde de prioritățile tale, vrei să ai confort pe tot parcursul zilei sau optezi pentru cel mai eficient mod de încălzire pentru a ține costurile sub control?

Cel mai ieftin mod de a încălzi o casă

Potrivit Energy Saving Trust, o organizație britanică al cărui scop de activitate este conservarea energiei, mitul îndelungat potrivit căruia încălzirea casei (centrala) trebuie să funcționeze toată ziua la o temperatură mai mică, constantă, este o modalitate mai ieftină decât oprirea și repornirea acesteia este într-adevăr doar un mit.

Avertisment: Populaţia României ar putea scădea până la 15 milioane


Populaţia României ar putea scădea până la 15 milioane în 2070, iar raportul dintre persoanele cu vârste de peste 65 de ani şi populaţia în vârstă de muncă (15–64 ani) se va dubla, ajungând de la 26,3 % în 2016 la 52,8%, este de părere consilierul de stat László Borbély.
„Provocările demografice cu care România se confruntă deja de câteva decenii ridică probleme complexe de funcţionare a sistemelor de protecţie socială”, a declarat Borbely.
Consilierul de stat a atras atenţia şi asupra lipsei forţei de muncă, care se apropie din nou de nivelurile record de dinainte de pandemie.
Rata populaţiei inactive era la 34% în al doilea trimestru din 2021, a doua cea mai mare din UE.

Iarăşi sunt supărat. A murit Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România!


Președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), Doru Dinu Glăvan, a murit, duminică, 31 0ctombrie,  la vârsta de 75 de ani.
La vârsta de doar 14 ani, Doru Dinu Glăvan a început să publice în ziarele naționale pentru copii.
La 18 ani, era deja colaborator al presei locale și regionale.
În 1965, a devenit corespondent la ziarul ”Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de ”Gazeta sporturilor”. La scurt timp, a fost angajat cronicar sportiv la postul național de radio, dar a continuat să publice și pentru presa scrisă.
A transmis și a comentat la Radio București Jocurile Balcanice, Campionatele și Cupele Mondiale de atletism, natație și gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo.
Pe data de 8 august 1995, Doru Dinu Glăvan și alți câțiva tineri au constituit Fundația Radio Caraș-Severin.

Unii oameni pot fi rezistenți genetic la COVID-19, afirmă cercetătorii în domeniu


Doi oameni sunt cel puțin 99,9% identici din punct de vedere genetic. Însă acel aproximativ 0,1% ne face speciali în rândul speciei.
Din această cauză există diferențe între oameni, de la modul unic în care arătăm, până la rezistența sau predispoziția noastră la boli precum HIV. Anumite modificări minuscule în codul genetic al unui om pot fi incredibil de utile nu numai pentru acel individ, ci și pentru societate.
Cu cât știm mai multe despre aceste gene speciale (și despre persoanele care le au) cu atât este mai bine, deoarece ar putea fi posibil să se creeze medicamente care pot imita diferențe genetice utile.
Pornind de la acest fapt, cercetătorii caută persoane din întreaga lume care ar putea fi rezistente la virusul SARS-CoV-2. Genele  acestor oameni ar putea deține informațiile esențiale pentru tratarea potențială a COVID-19.

Sănătatea neurologică a tinerilor, grav afectată de social media. Au început să dezvolte ticuri alarmante


O nouă tendință alarmantă se răspândește prin rețeaua de socializare online TikTok. Spre deosebire de tendințele anterioare („provocarea lăzilor de lapte” sau aberațiile anti-vaccinare), cea de acum îi îngrijorează pe medici. De data aceasta, experții se tem pentru sănătatea neurologică a copiilor.
Un număr tot mai mare de utilizatori TikTok, în principal fete și femei tinere, par să fi dezvoltat ticuri, similare cu cele caracteristice sindromului Tourette, în timpul pandemiei. În absența altor cauze clare, experții dau vina pe stresul izolării și pandemia de COVID-19 în general, precum și expunerea la alte persoane care demonstrează ticurile pe rețelele de social media.
„Este o epidemie în cadrul unei pandemii”, a explicat Davide Martino, neurolog la Universitatea din Calgary, Canada.

PSD Maramureș invită cetățenii să semneze pentru plafonarea prețurilor la gaze și energie


Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, președinte al filialei județene a PSD și vicepreședinte al social-democraților la nivel național invită maramureșenii nemulțumiți de creșterea prețurilor la gaze și energie electrică să vină la sediul PSD Maramureș și să semneze pentru plafonarea prețurilor.
”PSD luptă pentru oameni, milităm pentru plafonarea prețurilor și compensații pentru scumpirile suportate. Acesta este soluția corectă, similară cu cea din alte țări europene, pe care PSD o susține. Plafonarea prețurilor pentru o perioadă de 6 luni este imperativă. Varianta guvernului Cîțu, care acordă compensații pentru anumite tranșe de consum înseamnă cheltuială tot din taxele noastre. Soluția PSD, a plafonării, duce imediat la scăderea facturilor-cu până la 23% la gaze și 43% la electricitate. Românii susțin ideea plafonării prețurilor la energie, iar petiția PSD are deja peste 13.000 de semnături, în numai 3 zile de la lansarea publică”, a declarat parlamentarul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Noi vrem copii care sa bata mingea in curtea scolii


Intr-o perioada in care presiunea facuta de institutiile guvernamentale pentru desfasurarea online a actului educational este tot mai mare, exista companii care sprijina efectiv redeschiderea scolilor. Printre acestea se numara si Elis Pavaje, care, alaturi de Asociatia BookLand, reabiliteaza anul acesta curtile a inca 11 scoli din mediul rural, respectiv peste 5,000 mp de pavele, borduri, nisip, pietris, escavare si montaj.

O spun toti specialistii, profesori si doctori la un loc: desfasurarea offline a scolii nu reprezinta niciun risc de sanatate pentru copii, in acelasi timp asigurandu-le sanatatea mintala si dezvoltandu-le inteligenta emotionala. Fiindca psihiatrii ne-au prevenit deja: toate probleme psihoafective derivate din lipsa socializarii vor fi o povara foarte greu de purtat in urmatoarea perioada. Deja se vorbeste despre „generatia pierduta”, insa efectele lipsei educatiei se vor vedea abia peste cativa ani, cand copiii de azi vor fi adultii de maine... Si vorbim despre 1.6 miliarde copii din 190 tari.

Asociaţia Esperando organizează ultima întâlnire din cadrul proiectului REAL


În perioada 8 - 10 septembrie 2021, va avea loc la Baia Mare, cea de-a 5-a întâlnire din cadrul proiectului Reserve a Lane For the Disabled (Rezervă un culoar pentru cei cu dizabilități).
Asociaţia Esperando, în calitate de partener, va organiza această ultimă întâlnire de proiect, care va reuni doar partenerii din Turcia și România, iar partenerii din Portugalia, Spania, Polonia vor participa online, datorită situației generate de pandemia COVID 19.
Se vor purta discuții finale cu privire la activitatea derulată pe tot parcursul proiectului, rezultate, învățături, va avea loc și o demonstrație de înot adaptat persoanelor cu dizabilități realizată de partenerii din Turcia, alături de tinerii implicați în proiect și se vor stabili ultimele aspecte cu privire la încheierea proiectului și eventuale noi colaborări.

Românii sunt mari consumatori de mezeluri. Care sunt cele mai populare produse pe bază de carne


Consumate în anumite ocazii, evenimente festive și diferite momente ale zilei, mezelurile fac parte din meniul românilor (din mediul urban, utilizatori de internet), 7 din 10 consumând cel puțin o dată pe săptămână, arată cel mai recent studiu iSense Solutions.
Mezelurile sunt alese pentru o gustare rapidă (de către 51% dintre consumatori) sau la micul dejun (50%). De asemenea, mezelurile sunt consumate cu ocazia deplasărilor în afara localității (31%), dar și ca momente de răsfăț/ când le este poftă (30%), sau când au musafiri (18 %), încercând să îi impresioneze prin diferite platouri, grătare care includ cârnăciori și o gamă largă de specialități din carne.
În peste 85% din gospodăriile cu copii, consumatorii declară că preparatele din carne și mezelurile sunt consumate inclusiv de către copii, aceștia consumând mezeluri, în medie, de 3 ori pe săptămână. Jumătate dintre părinți obișnuiesc să cumpere mezeluri și preparate din carne dedicate copiilor (52%), în timp ce cealaltă jumătate cumpără mezeluri clasice (48%).

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro