The Best bookmaker bet365 Bonus

Aleși neghiobi și fără jenă


Se știe foarte bine că politica (mă rog, făcătura poreclită „politică”) reprezintă pe meleagurile noastre, de peste trei decenii, rampa de lansare spre un trai mai ceva ca-n sânul lui Avraam: bani cu toptanul (uriașa leafă nemeritată de la stat, alte multe venituri necușere din diverse descurcăreli – trafic de influență, mită, consilii de administrație etc.), dese deplasări în străinătate, palate ca-n povești, mașini ca-n țara tuturor posibilităților pentru semidocții, nesimțiții și ipocriții de carieră.
    Totul este ca lichelele politrucianiste să respecte cutuma postdecembristă, adică să aibă capul gol și punga plină, căci hoțul neprins e om cinstit (!) și trebuie răsplătit cu funcții în partid și în statul ultranevolnic; pe urmă să dea dovadă de slugărnicie în fața șefilor (asta la ei se  cheamă disciplină) și de bățoșenie în raporturile cu masa alegătorilor. De-abia atunci alde ăștia sunt în stare să aprecieze cum se cuvine (singuri sau în găști) „înțelelepciunea” băsesciană: „Am ajuns președinte, deși nu m-am ținut niciodată de școală...”

Comemorarea eroilor martiri căzuți pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989


La împlinirea a 33 de ani de la jertfa eroilor trecuți la cele veșnice în Revoluția din anul 1989, prin care regimul comunist a fost înlăturat de la putere, joi, 22 decembrie 2022, în Deva, la monumentul dedicat acestor eroi, a avut loc o manifestare comemorativă.
Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit o slujbă de pomenire, împreună cu un sobor de preoți, și a rostit un cuvânt despre jertfa sângeroasă a eroilor de la Revoluția din Decembrie 1989. În continuare a urmat rostirea mai multor alocuțiuni din partea reprezentanților Asociației Județene a Răniților Revoluției și Urmașilor Eroilor Martiri Decembrie 1989 Hunedoara – Deva și din partea reprezentanților autorităților centrale, județene și locale, iar apoi au fost depuse coroane de flori la monumentul eroilor Revoluției din anul 1989. Uniunea noastră a depus o coroană de flori și a fost reprezentată la eveniment de președintele UCRR dr. Gheorghe Firczak, care a și rostit o alocuțiune despre însemnătatea Revoluției Române din Decembrie 1989 pentru poporul român, pentru minoritățile naționale din România.

Concert de colinde și obiceiuri de Crăciun


Ansamblul “Cervona Ruja” a participat în data de 18 decembrie a.c. la evenimentul organizat cu sprijinul Primăriei Petrova, de domnul coregraf Tudor Babici, unde, împreună cu Ansamblul Folcloric “Tileguta” și alți artiști, au adus emoția Crăciunului și a obiceiurilor de Crăciun, mai aproape de inimile celor prezenți.
Mulțumim Uniunii Culturale a Rutenilor pentru tot sprijinul acordat, mulțumim domnului primar Vasile Duciuc pentru frumoasele cuvinte adresate, domnului primar Ion Petrovai, și nu în ultimul rând, domnului Tudor Babici pentru minunata coregrafie a ansamblului nostru.

18 Decembrie 2022 - Ziua minorităților naționale


În data de 18 decembrie 1992, Adunarea Generală a ONU a adoptat Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, lingvistice şi religioase. Recunoscând importanţa momentului, o serie de state au declarat ziua de 18 decembrie a fiecărui an ca Zi a minorităţilor naţionale. România s-a raliat acestui context internaţional prin aprobarea HG nr. 881/1998, prin care data de 18 decembrie a fost declarată Ziua minorităţilor naţionale. Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat în ședința din 21 noiembrie 2017, Legea privind instituirea Zilei Minorităţilor Naţionale din România ca sărbătoare naţională. Preşedintele României a promulgat această lege în data de 7 decembrie 2017, astfel ziua de 18 Decembrie devenind zi de sărbătoare naţională în țara noastră.

Festivalul de datini, colinde și obiceiuri de iarnă


Sărbătorile de iarnă reprezintă pentru toți motive de bucurie, veselie, fiind perioada cu cele mai frumoase tradiții, obiceiuri și datini populare venite din străbuni și transmise din generație în generație și păstrate cu sfințenie în unele zone, precum Maramureșul, de exemplu. Ansamblul “Cervona Ruja” a Uniunii Culturale a Rutenilor din România, a participat la Festivalul de datini, colinde și obiceiuri de iarnă, organizat de Consiliul Județean Timiș, Primăria și Consiliul Local Giarmata, Primăria și Consiliul Local Ghiroda, precum și de Asociația Pro Datina, în perioada 7-10 decembrie 2022. Tinerii talentați au urcat pe scenă în diferite zile, în Giarmata și Buzias, unde au fost așteptați cu multă nerăbdare și curiozitate de publicul numeros prezent.

Târgul de carte “Gaudeamus”


În perioada 7-11 decembrie, la București s-a desfășurat Târgul de carte “Gaudeamus” ediția a XXIX-a. Au fost prezente peste 200 de edituri prezentând cărți pentru toate vârstele și gusturile.
În deschiderea manifestării doamna Ana Blandiana a evidențiat importanța lecturii în viața cotidiană, bucuria cititului și a mesajului transmis. La manifestările de înaltă ținută cultural au fost prezente personalități ale vieții culturale, științifice și polite din țara noastră.
 Au fost prezente marea majoritate a organizațiilor minorităților naționale din România, care și-au prezentat cărțile editate de-a lungul timpului, inclusiv noutățile editoriale.

1 Decembrie - Ziua Națională a României


1 Decembrie are o dublă semnificaţie pentru naţiunea română. Pe de o parte reprezintă desăvârşirea unităţii naţionale a românilor, pe de altă parte este Ziua Naţională a României. Şi pentru noi, minorităţile naţionale, este o mare sărbătoare pentru că de secole trăim pe pământul de azi al ţării noastre. Trebuie să precizăm că unele din principiile enunţate la Alba-Iulia, referitoare la raporturile majoritate minorităţi, sunt concretizate legislativ şi pragmatic. Reprezentarea noastră în viaţa publică prin diverse modalităţi, dispoziţiile referitoare la afirmarea şi dezvoltarea identităţii noastre, susţinerea financiară alocată organizaţiilor minorităţilor naţionale prin bugetul de stat ilustrează elocvent acest raport.

Schengen-ul s-a-ndepărtat de-al românilor olat...


Luni de zile am primit asigurări din partea tuturor factorilor decizionali în statul nostru aparent (Klaus Iohannis, coaliția penelisto-pedelistă, premierul neșcolit, Aurescu depășit, Rareșul Bogdan pocit etc.), că de data asta România îndeplinește absolut toate condițiile impuse de Uniunea Europeană UE), dovadă ridicarea – cu ceva timp în urmă – a Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), așa că intrarea ei în mult râvnitul Spațiu Schengen va fi floare la ureche.
    Însă, dura realitate a votului țărilor membre, din urmă cu câteva zile, când „pachetul” România-Bulgaria a ratat șansa de-a intra în Schengen prin împotrivirea Austriei și Olandei, care au fost de acord cu intrarea Croației (parte componentă a fostului Imperiu Austro-Ungar, deci altminteri văzută și tratată de ipocriții noștri „amici” – Olanda, de pildă, cerea ca România să se decupleze de Bulgaria pentru a avea votul ei, de parcă aberația asta n-ar fi complicat și mai mult lucrurile, iar Austria ba invocă faptul că, din cauza românilor, pe teritoriul ei intră prea mulți migranți, aproape toți în tranzit spre țările occidentale, ba acuză autoritățile române că pun presiune pe companiile lor, deși este bine știut că astea taie și spânzură cum vor mușchii lor în pădurile, petrolul și finanțele de pe aceste meleaguri), dura realitate a votului din penibilele organisme europene, deci, ne demonstrează următoarele:

Activitate culturală organizată de sucursala UCRR Arad la Peregu Mare


În data de 12 noiembrie la Peregu Mare în județul Arad a avut loc o activitate culturală organizată cu ocazia începerii Postului Crăciunului, deoarece puțin peste o lună este Sărbătoarea Nașterii Domnului. Activitatea a debutat cu primirea tinerilor invitați la Parohia Bisericii Greco-Catolică din Peregu Mare de Pr. Bojcsuk Vasile și Viorica Bojcsuk – președinte Suc Arad a UCRR, urmând apoi prezentarea unor tradiții populare specifice sărbătorilor de iarnă în zona Peregu Mare – jud. Arad. S-au derulat apoi diverse discuții cu membrii și simpatizanți ai UCRR cu prezentarea unor activități derulate de-a lungul anului în țară și străinătate de promovare a tradițiilor, folclorului și spiritualității rutenilor din Peregu Mare. A urmat masa organizată în cadrul Centrului Cultural Rutean din Peregu Mare, unde s-au servit produse și preparate tradiționale rutene pregătite în mod specific de membrii ai Sucursalei Arad a UCRR.

Vizită la rutenii din Pojoga și Sălciva


Conform programului „Diversitate și patrimoniu prin prisma mass-media”, implementat de Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului României conform strategiilor UE participanții la proiect au vizitat comunitatea noastră de la Sălciva și Pojoga (10 noiembrie 2022). Au participat Zsuzsa André, reprezentant teritorial al DRI, Nina May și George Dumitriu (Allgemain Deutsche Zeitung), Antal Erika și Bödöni-Dombi István (Erdély TV), Aldea Manuela (TVR), Angela Cerven (Radio România Actualități), Anca Filoteanu (Curierul Național) și Mihai Ogrinji (Asociația Ziariștilor de Turism din România). Întâlnirea s-a desfășurat la Căminul Cultural din Zam, centrul de comună. Oaspeții au fost primiți de rutenii din Pojoga și Sălciva, în frunte cu primarul Sorin Nistor și Maria Bocicor, președinte Filiala Hunedoara a UCRR, consiler UCRR în Consiliul Local Zam.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro