The Best bookmaker bet365 Bonus

Când nu aveam epidemie de coronavirus, în România se murea de două ori mai mult de infecţii respiratorii - analiză APADOR-CH


APADOR-CH se întreabă cât de corecte sunt datele comunicate de Guvern privind COVID-19, care spun că între 23 martie şi 27 aprilie 2020, în România au fost 631 de decese cauzate de COVID, deci, în medie, 17 morţi pe zi, iar în perioada 2010-2016, media zilnică a fost de 700 de morţi pe zi.
APADOR-CH, o asociaţie pentru drepturile omului, a comparat mai multe cifre referitoare la decesele cauzate de coronavirus şi ridică întrebarea dacă datele comunicate de Guvern privind situaţia COVID-19 sunt corecte.
Potrivit unui comunicat al asociaţiei, din datele oficiale prezentate până acum, în perioada 23 martie 2020 (când a fost înregistrat primul mort COVID-19 în România) - 27 aprilie (deci în 37 de zile), în România erau 631 de decese.
„Deci o medie de 17 morţi pe zi”, potrivit APADOR-CH.
Potrivit datelor publice din anuarele statistice ale României, în perioada 2010-2016, media zilnică a deceselor din România este de 700, din care 7 decese/zi cauzate de boli infecţioase şi parazitare, inclusiv tuberculoză, 3 decese/zi cauzate de tuberculoză, 37 decese/zi cauzate de boli ale aparatului respirator.



Astfel, notează APADOR-CH, când nu avem epidemie de coronavirus, în România se moare de două ori mai mult de boli ale aparatului respirator decât se moare de COVID-19.

„Deci, media de 17 decese/zi ale infectaţilor cu COVID-19 este situată la jumătatea mediei zilnice a deceselor cauzate, în perioada 2010-2016, de afecţiuni ale aparatului respirator (37 decese/zi) şi de 2,5 ori mai mare decât media zilnică a deceselor cauzate, în perioada 2010-2016, de boli infecţioase şi parazitare, inclusiv tuberculoza (7 decese/zi). Întrebarea care se pune este dacă nu cumva această medie de 17 decese/zi a persoanelor infectate cu COVID-19, medie aflată la jumătatea mediei deceselor produse în perioada fără pandemie de afecţiuni ale aparatului respirator, exprimă sau nu cu adevărat realitatea consecinţelor letale ale COVID-19. Chiar aşa de bine stăm statistic, pe vreme de COVID-19, încât atunci când nu este pandemie de COVID-19 se moare de boli ale aparatului respirator de două ori mai mult decât se moare de COVID-19?”, se întreabă cei de la APADOr-CH.

APADOR-CH ridică întrebările: „Au fost testate toate persoanele decedate în perioada 23 martie – 27 aprilie 2020, pentru a se putea stabili cine era sau nu infectat cu COVID-19? Cum s-a procedat practic pentru ca Guvernul să poată comunica, zilnic aproape, că X este numărul decedaţilor infectaţi cu covid-19?”.

Dacă pare o medie relativ scăzută şi dacă datele oficiale pe care se bazează sunt reale, putem pune acest lucru pe seama măsurilor ferme de prevenţie şi nu trebuie pierdut din vedere efortul depus de medici.

„Ar fi păcat ca, prin măsuri dictate de raţiuni politice şi electorale, în loc de argumente ştiinţifice, eforturile şi sacrificiile medicilor să fie compromise, iar rata deceselor celor infectaţi cu COVID-19 să crească substanţial în perioada următoare”, mai spune asociaţia.

 https://www.descopera.ro/dnews/19104176-cand-nu-aveam-epidemie-de-coronavirus-in-romania-se-murea-de-doua-ori-mai-mult-de-infectii-respiratorii-analiza-apador-ch

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro