The Best bookmaker
bet365 Bonus
VREMEA DE 1 MAI. Meteorologii ne aduc VEŞTI FOARTE PROASTE
- Detalii
- Categorie: Mediu
- Publicat: Joi, 01 Mai 2014 07:42
- Scris de LB
- Accesări: 920
Minivacanţa de 1 mai aduce veşti proaste pentru o mare parte dintre români, care vor trebui să renunţe la grătarele în aer liber şi să se îndrepte către mesele luate în spaţii acoperite, din cauza ploilor şi a vântului.
Joi, de 1 mai, în ţară, vremea se menţine instabilă, cu înnorări temporare în timpul zilei şi ploi în vestul, sudul şi centrul ţării. Pe arii restrânse, vor cădea precipitaţii şi în restul regiunilor.
Mai mult, ploile vor fi însoţite de averse şi, pe alocuri, de descărcări electrice, iar vântul va bate slab până la moderat.
Planuiesti o vacanta? Vezi cum va fi vremea de 1 Mai
- Detalii
- Categorie: Mediu
- Publicat: Joi, 24 Aprilie 2014 00:07
- Scris de CARMEN ULIAN
- Accesări: 980
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României până pe 4 mai 2014.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Romaltyn a plantat stejari și paltini în zona Fersig. Un parteneriat cu Direcția Silvică Maramureș și Facultatea de Resurse Minerale și Mediu
- Detalii
- Categorie: Mediu
- Publicat: Miercuri, 09 Aprilie 2014 14:00
- Scris de CL
- Accesări: 1064
Societatea Romaltyn Mining din Baia Mare a inițiat un parteneriat cu Direcția Silivică Maramureș și Facultatea de Resurse Minerale și Mediu din cadrul Centrului Universitar Nord, pentru o acțiune de împădurire. Conducerea Romaltyn a dorit să înceapă acțiunile concrete, în folosul comunităților maramureșene și băimărene, cu reîmpădurirea unei suprafețe de teren, deoarece este sezonul adecvat, iar acțiunea are și componenta de ecologizare, activitatea principală a societății băimărene.
Direcția Silvică a pus la dispoziție un teren de 1,6 hectare în localitatea Fersig, șantierul de împăduriri Bavna, zonă protejată ce face parte din situl Natura 2000.
Cum va fi vremea de Florii şi de Paşti? Iată prognoza meteo a specialiştilor
- Detalii
- Categorie: Mediu
- Publicat: Marți, 08 Aprilie 2014 06:58
- Scris de Laura Mitran
- Accesări: 858
Directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Florinela Georgescu, a declarat luni că la sfârşitul săptămânii, de Florii, vor fi temperaturi spre 20 de grade în sudul şi posibil şi în vestul ţării, iar de Paşti vor fi asemănătoare, "cum spune şi tradiţia".
Florinela Georgescu a arătat că, potrivit prognozei pe două săptămâni pe care Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) o emite luni, vremea va fi foarte schimbătoare până la Florii. Astfel, după aceste zile mai reci, urmează o perioadă de încălzire până spre jumătatea săptămânii, apoi o nouă răcire, la sfârşitul săptămânii, chiar de Florii, putând fi înregistrate temperaturi spre 20 de grade în sudul şi posibil şi în vestul ţării.
PREFECTURA VA VERIFICA SALUBRIZAREA APELOR CURGATOARE
- Detalii
- Categorie: Mediu
- Publicat: Sâmbătă, 29 Martie 2014 00:11
- Scris de IP
- Accesări: 996
Luni, 31.03.2014 Garda de Mediu Maramureş demarează controlul tematic privind salubrizarea la nivelul judeţului. În prima fază vor fi trimise adrese catre toate UAT-urile din Maramures, prin care sunt atentionate despre derularea actiunii. In perioada 31.03.2014 - 30.04.2014 autorităţile locale au obligaţia de a verifica în teren modul în care se desfăşoară activitatea de salubrizare, urmând ca mai apoi, acolo unde vor fi înregistrate nereguli, Garda de Mediu să aplice sancţiuni .
Eveniment de calitate a apei pe râul Săsar
- Detalii
- Categorie: Mediu
- Publicat: Joi, 27 Februarie 2014 09:26
- Scris de IP
- Accesări: 923
Marţi, 26.02.2014, în jurul orei 16.10, Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureş a fost sesizat cu privire la o posibilă poluare accidentală pe râul Săsar, în zona Tunel Cavnic – Şuior- Baia Sprie . In urma verificărilor în teren efectuate de către reprezentanţi ai SGA Maramureş, Instituţia Prefectului judeşul Maramures, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Garda de Mediu Maramureş s-a constatat că informaţia este reală şi că în râul Săsar se deversează apă de mină de culoare roşiatică.
Fenomenul a fost probabil generat de o surpare a tunelului aflat în administrarea CNMPN Remin SA, care a creat o acumulare de apă în amonte. In timp, această acumulare de apă a distrus blocajul , iar apa de mină a fost deversată în Râul Săsar.
Războiul pădurilor din Ardeal
- Detalii
- Categorie: Mediu
- Publicat: Marți, 25 Februarie 2014 10:05
- Scris de Costel Oprea
- Accesări: 850
Acum vreo lună în urmă, Budapesta dezvăluia intenţiile de a cumpara terenurile agricole ale Transilvaniei, ca urmare a liberalizării pieţei funciare din România. Acest lucru nu ar fi trebuit să reprezinte o noutate, de vreme ce Ungaria a manifestat un permanent interes, după 1989, pentru achiziţionarea pamânturilor din interiorul arcului carpatic.
Un bun prilej l-a reprezentat adoptarea de către România a legilor de retrocedare a proprietăţilor. Carenţele legislative din aceste acte normative au deschis ferestre spre abuzuri în aplicarea legilor, care au dus la înstrăinarea unor mari suprafeţe din pădurile Ardealului.
Iazurile de decantare băimărene, între rău și bine
- Detalii
- Categorie: Mediu
- Publicat: Joi, 06 Februarie 2014 22:21
- Scris de CL
- Accesări: 1266
Mineritul maramureșean a scos la suprafață aur și argint, plumb și cupru, alte metale folosite în industria românească. Prelucrarea acestor resurse minerale a dus la apariția iazurilor de decantare. Lângă Baia Mare, în zona Bozânta sunt două astfel de iazuri. Iazul Remin ridicat în perioada comunistă este exemplul negativ și Iazul Aurul al Romaltyn, exemplul pozitiv, o construcție modernă, în acord cu normele de mediu cele mai severe. Compania Remin a fost motorul dezvoltării Maramureșului, al părții de nord a României, al multor orașe și zone cu producție industrială grea, metalurgie, construcții de mașini. Din acest punct de vedere, Baia Mare și zonele învecinate ar trebui să fie puse în galeria orașelor de seamă ale României.
Cel mai pur aur din lume, scos la Logolda din Cavnic
- Detalii
- Categorie: Mediu
- Publicat: Joi, 30 Ianuarie 2014 14:19
- Scris de Angela Sabau
- Accesări: 2359
Localitatea Cavnic a fost prima din emisfera nordica in care s-a folosit cianuratia pentru obtinerea aurului, exploatatia fiind cunoscuta ca producatoare a celui mai pur aur din lume. Prima din emisfera nordica si a cincea din lume care a folosit aceasta tehnologie, “La Logolda”, asa cum a ramas denumirea vechii flotatii care a folosit aceasta tehnologie, isi pastreaza pana in prezent ruinele. Autoritatile au incercat in zadar sa foloseasca aceste vestigii in turism, insa lipsa banilor le-a inghetat in faza de proiect.
Buletin rutier
- Detalii
- Categorie: Mediu
- Publicat: Joi, 30 Ianuarie 2014 11:40
- Scris de Marilena Florescu
- Accesări: 866
STAREA VREMII:
In ultimele 24 de ore cerul a fost mai mult acoperit. S-au semnalat precipitaţii sub forma de ninsoare in tot judeţul ,stratul de zăpada proaspăt depus fiind de 1-3 cm. Temperaturile înregistrate in aceasta dimineaţa : Baia Mare:-0*C,