The Best bookmaker bet365 Bonus

Pașaportul simplu temporar se eliberează doar în condiții specifice prevăzute de legislația în vigoare


Noile prevederi legislative menționează faptul că pașaportul simplu temporar se eliberează doar în situații obiective prevăzute de legislația în vigoare, în care din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară și urgentă prezența persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea pașaportului simplu electronic.
                În lipsa documentelor care justifică necesitatea și urgența deplasării în străinătate, pașaportul simplu temporar se eliberează într-un termen ce nu poate depăși 10 zile lucrătoare, iar termenul de valabilitate este de 12 luni. În acest context, recomandăm cetățenilor să opteze pentru eliberarea unui pașaport simplu electronic care are valabilitatea, conform prevederilor legale de 3 ani, 5 ani sau 10 ani.
                 Modificările legislative au fost introduse pentru a reduce aglomerația de la ghișeele serviciilor de pașapoarte cauzată de numărul mare de cetățeni care an de an solicită pașaport temporar, fără a avea o urgență.

O altă măsură dispusă pentru evitarea aglomerării persoanelor care se prezintă la ghișee în vederea obținerii documentului de călătorie a fost de prelungire a programului de lucru cu publicul, zilnic în intervalul orar 8.30-18.30. De asemenea, pentru desfășurarea activității în condiții optime și a putea răspunde solicitărilor, s-a suplimentat, de la nivel central, serviciul public comunitar cu o stație de lucru care deservește cetățenii la încă un ghișeu de lucru cu publicul.
                Persoanele care și-au făcut programare online pe platforma națională www.epasapoarte.ro pot avea opțiunea, atunci când se prezintă la ghișee, de a solicita eliberarea pașaportului simplu electronic cu valabilitatea de 3 ani, 5 ani sau 10 ani, odată cu achitarea contravalorii taxei aferente.
                    Pentru reducerea timpilor de așteptare la ghișeu, a fost implementat sistemul de avertizare prin SMS cu privire la iminenta expirare a pașaportului, prin care cetățenii sunt atenționați, cu privire la acest aspect, cu una până la trei luni înainte. Platforma de programare online www.epasapoarte.ro  a fost dezvoltată pentru a prelua toate solicitărilor și a reduce perioadele de așteptare în vederea eliberării documentelor de călătorie.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro