The Best bookmaker bet365 Bonus

ALARMANT! 3.500 de dascăli au primit posturi, deși NU AU PREGĂTIREA necesară pentru a intra la clasă


Numărul titularilor care ocupă posturi în învățământul preuniversitar este cu 2% mai mare comparativ cu anul 2014. Cu toate acestea, există un număr mare de dascăli care au primit posturi deși nu au pregătirea necesară pentru a intra la ore. O recunoaște chiar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care subliniază că un sistem performant poate fi pus în practică prin intermediul unui sistem de salarizare atractiv. "Anul acesta avem 82% titulari, față de 80% anul trecut. Peste 16% sunt colegi care sunt suplinitori, personal disociat sau personal pensionat și 1,6% din totalul celor 212.000 de posturi de cadre didactice existente la nivelul sistemului național de învățământ preuniversitar sunt ocupate cu personal necalificat.

Poate părea un procent mic, dar este vorba de aproape 3.500 de colegi care nu au pregătirea necesară pentru a intra la clasă și acest lucru constituie o preocupare a Ministerului Educației, dar va putea fi pusă în operă doar împreună cu un sistem de salarizare suficient de atractiv pentru a permite accesul în sistemul de educație al celor mai performanți absolvenți ai învățământului superior", a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, la Radio România Actualități.

În plus, 4% dintre copiii înscriși în învățământul preuniversitar învață în imobile care nu au primit autorizație sanitară de funcționare.

“Este o situație care trenează de foarte mult timp, dar inexistența autorizației de funcționare nu înseamnă neapărat că avem de-a face cu condiții neigienice, improprii. (...) Sunt multe situații în care nu ai ce face — mă refer la acele situații în care am dat exemplul deja în școli vechi cu plafonul la joasă înălțime, care nu corespund criteriului parametrului volum de aer. Sunt alte școli — clădiri istorice, ale unor colegii binecunoscute — care din cauza situării foarte aproape de trotuar nu îndeplinesc acest criteriu, deci nu pot obține autorizația sanitară de funcționare. Pe de altă parte, cea mai mare parte, peste trei sferturi dintre cauzele care au stat la baza neobținerii autorizației de funcționare se referă la lipsa de alimentare cu apă și canalizare. Aceasta este o situație care trebuie privită în contextul respectivei comunități locale”, a mai declarat acesta, pentru sursa citată.

http://www.telegrama.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=44144:alarmant-3-500-de-dascali-au-primit-posturi%2C-de%C8%99i-nu-au-pregatirea-necesara-pentru-a-intra-la-clasa&Itemid=108

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro