The Best bookmaker bet365 Bonus

Aproximativ 6.000 de elevi de clasa a II-a, evaluați în această săptămână


Elevii din clasele a II-a sunt primii care trec, în acest an, prin evaluările naționale introduse anul trecut de Ministerul Educației și administrate, fiecărei generații de școlari, din doi în doi ani, până la terminarea gimnaziului. Testările încep astăzi.
Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a are loc, potrivit calendarului aprobat la nivelul Ministerului Educației încă din luna decembrie, în perioada 18 – 22 mai. Aproximativ 6.000 de școlari din județ vor fi testați, pe parcursul celor trei probe programate să aibă loc începând de astăzi.

Astfel, în prima zi, se desfășoară testarea la Lima română – scris. Marți, pe 19 mai, urmează Limba română – citit, iar miercuri, pe 20 mai, examenul la Matematică. Iar când spunem examen nu exagerăm deloc, chiar dacă vorbim despre copii cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani. Va fi prima dată când aceștia vor simți rigorile unei astfel de evaluări, a căror metodologie stabilește reguli precise de organizare și desfășurare.

Vor exista, așadar, comisii de examen, iar subiectele vor fi unice, pentru toți școlarii din țară care trebuie să susțină testarea.

Itemii vor fi formulați clar, respectându-se un grad mediu de dificultate, iar pentru rezolvarea subiectelor școlarii vor avea la dispoziție 30 de minute, la fiecare test în parte. Testarea va fi susținută de toți copiii din județ în același interval orar, stabilit de comisia județeană, dar va fi administrată de cadrul didactic de la clasă, asistat de un al doilea dascăl, care nu predă la clasa respectivă.

Răspunsurile școlarilor vor fi evaluate, de asemenea, la nivelul fiecărei unități de învățământ, de două cadre didactice, pentru a se asigura obiectivitatea.

Rezultatele vor fi încărcate într-o aplicație informativă prin care vor fi centralizate, la nivelul Ministerului Educației. Totodată, aceasta va permite elaborarea rapoartelor specifice.

De asemenea, rezultatele vor sta și la baza elaborării planurilor individualizate de învățare, acolo unde acest lucru se impune, atât elevii cât și părinții urmând să fie informați cu privire la concluziile trase în urma evaluării.

Potrivit calendarului, săptămâna viitoare vor avea loc evaluări similare, la clasa a IV-a, iar în prima săptămână din iunie le vine rândul elevilor de clasa a VI-a să fie testați.

Evaluările naționale de acest tip au fost introduse, în premieră, în anul școlar trecut, cu scopul ca, în timp, să pună în evidență progresul fiecărui copil, să fie identificate punctele slabe și remediate în baza unor planuri individualizate de învățare și, totodată, să-i obișnuiască pe școlari din timp cu atmosfera de examen, astfel încât elementul de noutate să nu mai cântărească în momentul în care ei ajung, la finalul clasei a VIII-a, la prima evaluare importantă din viața lor, cea de care depinde admiterea la liceu.

http://www.telegrama.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=41270:aproximativ-6-000-de-elevi-de-clasa-a-ii-a%2C-evalua%C8%9Bi-in-aceasta-saptamana&Itemid=108

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro