The Best bookmaker bet365 Bonus

Intalnire a prefectului Anton Rohian cu reprezentanti ai SLIMM


Marţi, 4 februarie 2015, prefectul judeţului Maramureş, ing. Anton Rohian, a avut la o întâlnire de lucru cu prof. Ioana Petruş liderul Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş, Gheorghe Pop (reprezentat SLIMM, zona Târgu Lăpuş), Mihai Benţe (Colegiu Naţional „Mihai Eminescu”), Rus Mariana (grădiniţa „Ion Creangă”), Orzan Petru (reprezentantul personalului nedidactic din Maramureş) si Maria Chelintan (grădiniţa nr. 10 Baia Mare).
Discuţia s-a axat pe problemele din învăţământul maramureşean, reprezentantii SLIMM prezentând ca prioritate pentru anul acesta problema personalului nedidactic din sistem.

„Solicităm o nouă modalitate de calculare a salariului pentru personalul nedidactic si auxiliar din învăţământ. Având in vedere salariile foarte mici si posturile blocate de 4 ani de zile, solicităm Guvernului României să adopte in perioada următoare si masuri care sa vina in sprijinul personalului nedidactic. Noi, sindicaliştii din învăţământ avem astăzi întâlniri cu prefecţii, ca reprezentanţi ai Guvernului in teritoriu si prezentam solicitările noastre. Pe linie sindicală am recurs la toate metodele si am participat la toate discuţiile din comisiile unde am fost invitaţi: la Ministerul Educaţiei, la Ministerul Muncii, la Dialog Social si ne-am prezentat problemele. Ne propunem ca anul acesta să adunăm 100.000 de semnături pentru a putea demara modificarea legii de salarizare in învăţământ” a declarat prof. Ioana Petruş liderul SLIMM.
„Tot ce mi-aţi comunicat dumneavoastră o fie cuprins intr-o notă de fundamentare trimisă ministrului Educaţiei, ministrului Muncii, Familiei si Protecţiei Sociale dar si domnului ministru delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, pe care îl cunosc si ştiu vine din breasla dumneavoastră si mai ştiu că a avut o zbatere reală si sinceră, ani de zile pentru a rezolva aceste probleme din învăţământ” a precizat prefectul Anton Rohian.

„Domnule prefect, noi suferim in tăcere! Noi suntem ai nimănui! Nu suntem nici ai Educaţiei, nu suntem nici ai Muncii, nu suntem nici măcar ai primăriei din localitatea unde muncim… Ai nimănui! Si mai mult de atât, când îndrăznim să spunem ceva suntem ameninţaţi: Vedeţi că vă reducem posturile! Vedeţi că dăm afară din personalul nedidactic! Si noi tăcem si ne ducem crucea!” a punctat o îngrijitoare din sistemul de învăţământ prezentă la discuţiile de astăzi.

Anton Rohian, prefectul judeţului, a dat asigurări celor prezenţi că îl va invita in Maramureş la o discuţie pe temele mai sus prezentate, pe ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro