The Best bookmaker bet365 Bonus

Bugetul stabilit de Guvernul PNL a lăsat peste 100 de angajați din cadrul ISJ Maramureș fără loc de muncă


Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea s-a declarat foarte întristat de faptul că, la început de an, peste 100 de salariați ai Inspectoratului Școlar Județean au rămas fără loc de muncă, iar aici este vorba despre personal auxiliar: fochiști, femei de serviciu, muncitori.
”O veste tristă a venit și din zona educației, în Maramureș, acolo unde, săptămâna trecută, peste 100 de oameni au fost dați afară, pentru că Guvernul PNL a construit un buget cu nenumărate sincope. Iar tăierea de peste 20% a bugetului la Ministerul Educației se resimte și în județul nostru, unde nu mai avem fochiști în școli, personal de întreținere sau femei de serviciu. Există unități administrativ-teritoriale în care un singur om ar trebui să facă foc în zece instituții de învățământ. Ajungem iar în vremurile dinainte de 1989, când în unitățile școlare făceau curat elevii, iar focul în sobe era făcut de profesori. La asta se refereau cei din PNL când voiau să depolitizeze sistemul? Adică pilele PSD sunt femeile de serviciu și fochiștii? Nu vor să recunoască faptul că nu au știut să construiască un buget, iar azi avem uriașe sincope”, a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, în cadrul conferinței de presă susținute în cursul zilei de vineri, 17 ianuarie 2020.


Potrivit informațiilor primite din teritoriu, conducerea ISJ Maramureș a transmis directorilor de școli să meargă cu ”jalba în proțap” la primari, să le asigure plata pentru personalul auxiliar, însă acest lucru nu este posibil. Șeful administrației județene a arătat că, în ultimii trei ani și jumătate, solicitările de finanțare transmise de către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș către Consiliul Județean au fost finanțate în proporție de 100%, iar astăzi, Guvernul PNL nu are capacitatea de a asigura în Bugetul de Stat, pentru școlile din România, sumele necesare pentru plata fochiștilor și a femeilor de serviciu.
Prin reducerea cu 30% a bugetului Județului Maramureș și cu 50% a bugetului propriu al Consiliului Județean, Guvernul PNL și premierul Ludovic Orban au pârjolit întreg terenul investițional în jurul Clujului, pentru că în aceeași situație sunt și județele Bistrița Năsăud și Sălaj. Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, a arătat că înțelege faptul că premierul României nu are o relație de bună colaborare cu conducerea județeană a liberalilor din Maramureș și că postul acordat președintelui filialei județene al PNL, în cadrul Guvernului, nu este unul care să implice o putere mare de decizie, fapt pentru care va încerca să aibă discuții cu parlamentarii și reprezentanții PMP Maramureș, pentru a găsi o soluție care să ajute județul nostru.
”Niciodată în istoria noastră nu a fost o tăiere de buget de asemenea amploare și încă nu știm cum să construim bugetul județului cu fondurile stabilite de Guvernul PNL. Vom încerca să discutăm cu cei din PMP Maramureș care au și prefect la nivelul Maramureșului, și reprezentanți în Ministerul Dezvoltării și să căutăm împreună o soluție”, a conchis președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro