The Best bookmaker bet365 Bonus

Venituri semnificative încasate, în luna mai, la bugetul statului


La întâlnirea colectivului pentru stabilirea măsurilor de impulsionare a colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, Călin Chilat, a declarat că încasările la sfârșitul lunii aprilie au fost mai mari la capitolele bugetare componente, respectiv bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor sociale de sănătate, dar și la alte venituri. Creșterea cuantumului de încasări față de programul stabilit este de 102,15%. Pentru menținerea volumului de încasări bugetare și recuperarea arieratelor vor fi luate măsuri de analiză punctuală a operatorilor cu plăți consistente la buget care înregistrează un grad de conformare scăzut, identificare a operatorilor economici care înregistrează grad scăzut de conformare la plată, cauzelor neefectuării plăților la termen, intensificarea de acțiuni pentru identificarea de noi contribuabili care pot fi beneficiarii unor eșalonări la plată, monitorizarea măsurilor de executare silită.


Activitatea Biroului Vamal de Interior Maramureș cumulat cu Biroul Vamal Sighetu Marmației a fost realizată în special din comerțul cu țări terțe. La Biroul Vamal de Interior Maramureș au fost depuse și acceptate 790 de declarații vamale pentru export definitiv, import definitiv și tranzit. Au fost efectuate 18 controale fizice în urma analizei de risc efectuate la operațiunile vamale ale operatorilor economici. De asemenea, au fost verificate 831 colete poștale pentru persoane fizice și 10 controale în domeniul respectării drepturilor de proprietate intelectuală și a combaterii traficului de mărfuri susceptibile a încălca un drept de proprietate intelectuală. Pentru cazurile de contrabandă constatate cu ITPF Maramureș sau IPJ Maramureș în care ANAF s-a constituit parte civilă s-au calculat 31 de prejudicii, în valoare de peste  1.200.000 lei.  Operațiunile vamale derulate prin Biroul Vamal de Frontieră Sighet au înregistrat, în luna mai, o creștere de 8%. Principalele mărfuri importate în luna mai au fost: semifabricate din lemn, cherestea din lemn de rășinoase și mesteacăn, panouri fibrolemnoase, panouri stejar, lamele stejar, frize stejar, grilaj pentru paleți din rășinoase, sistem complet de cofrare, anvelope pneumatice noi din cauciuc, articole din carton, părți de scaune, piulițe hexagonale, țesătură impregnată, stofă pentru tapițerie, produse de patiserie, bomboane. Majoritatea importurilor au provenit din Ucraina, Federația Rusă, Belarus, Elveția, China și Turcia. Mărfurile exportate la nivelul județului  au fost efectuate în Elveția, Moldova, Federația Rusă, Turcia, Azerbaidjan și Serbia. (elemente lamelare stratificate, scaune din lemn, traverse din lemn de fag, mobilier din lemn, blaturi din lemn, panouri din stejar, părți mobilier). Au fost efectuate 201 controale vamale, fiind identificate 20 de fraude vamale (fraude cu tutun, contrabandă cu produse din tutun, contrabandă calificată cu   arme/muniție), respectiv confiscate peste 47.000 bucăți țigarete, peste 190 kg produse de origine animală, alcool, medicamente, cartușe aer comprimat. Punctul de trecere a frontierei de stat Sighetu Marmației a fost tranzitat în luna aprilie de peste 13.300 mijloace de transport, respectiv peste 82.000 de persoane.

Peste 600 controale efectuate în domeniul sănătății publice

Serviciul de control în sănătate publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Maramureș a efectuat, în luna mai, peste 600 de controale în sectorul alimentar, cabinete medicină de familie, cabinete stomatologice, cabinete de specialitate, utilizatori de produse biocide, unități farmaceutice, unități de prestări servicii, a declarat directorul executiv Rareș Pop. S-au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, din care 10 avertismente și nouă  amenzi în valoare de 5600 lei, conform prevederilor legislației în vigoare.
Datele statistice ale Casei Naționale de Pensii relevă că, la nivelul județului nostru, sunt peste 115.900 pensionari, din care peste 75.300 pentru limită de vârstă, peste 18.100 pensionari de invaliditate, 4100 pensionari din domeniul agriculturii, peste 1790 persoane beneficiare de pensii anticipate, peste 16.400 de persoane beneficiază de pensie de urmaș. De la începutul acestui an, valoarea punctului de pensie se menține la 1100 lei, iar începând cu data de 1 septembrie 2019, valoarea punctului de pensie se majorează cu 15% și este de 1265 lei. Nivelul indemnizației sociale se menține la 640 lei, iar de la 1 septembrie 2019 crește cu 10% și este de 704 lei, a precizat directorul executiv Lucica Pop. Indicele de corecție privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare este de 1,20. Din data de 15 martie cuantumul de deces în cazul decesului asiguratului sau pensionarului este de 5136 lei, iar în cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau pensionarului este de 2582 lei.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro