The Best bookmaker bet365 Bonus

Consiliul Județean Maramureș va premia elevii olimpici și în 2018


Aleșii județeni au votat, la ședința ordinară din luna octombrie 2018, acordarea de stimulente financiare elevilor care au obținut distincții, medalii și premii speciale la olimpiadele și concursurile școlare județene, precum și cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora. Prin Legea nr. 211/2017 a educației naționale, deoarece unitățile de învățământ și inspectoratele școlare nu au fonduri suficiente pentru a premia elevii care au înregistrat rezultate deosebite la olimpiadele, concursurile și competițiile școlare organizate la nivel județean, s-a creat cadrul legal prin care consiliile județene se pot implica direct în finanțarea premiilor acordate de unitățile de învățământ și inspectoratele școlare acestora.
Olimpiadele și concursurile județene pentru care se acordă stimulente financiare se propun de către Inspectoratul Județean Maramureș, care înștiințează unitățile școlare cu privire la perioada depunerii dosarelor. Inspectoratul Școlar Județean Maramureș va centraliza informațiile primite de la unitățile de învățământ și va stabili importanța și relevanța olimpiadelor și concursurilor școlare județene pe discipline, după care va propune cuantumurile stimulentelor financiare.

Stimulentele financiare acordate cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea elevilor vor avea aceeași valoare ca stimulentele acordate acestora, iar în situația în care un elev/ cadru didactic a obținut premii la mai multe concursuri se va acorda un singur stimulent, cel cu valoarea cea mai mare.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că, și în anul 2018, la fel ca și în anii precedenți, instituția județeană a derulat foarte multe proiecte în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, dar și cu școli din județ care au dorit să implementeze proiecte județene, naționale sau europene.  Va fi o bucurie să îi recompensăm, și în acest an, pe cei care și-au dovedit performanța în educație și au excelat prin rezultatele lor, fiind o mândrie pentru acest județ. Educația este un domeniu în care Consiliului Județean Maramureș va investi și în viitor, iar elevii olimpici, alături de profesorii care i-au pregătit, merită întreaga noastră apreciere, deoarece prin ei, numele județului ajunge cunoscut în lumea întreagă”, a arătat șeful administrației județene, care a mulțumit colegilor consilieri județeni pentru votul acordat și în acest an la acest proiect de hotărâre.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro