The Best bookmaker bet365 Bonus

Primăria Baia Mare nu intenţionează să majoreze impozitele cu 20%


Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat marţi că administraţia locală nu intenţionează să majoreze impozitele decât în cazul în care Guvernul obligă prin lege acest lucru.

    ‘Aplicarea deţine două componente diferite; o componentă pe care Guvernul prin modificările la Codul Fiscal o introduce ca obligativitate de majorare, respectiv cota de inflaţie, după care trebuie majorat impozitul şi apoi o altă componentă este o cotă de până la 20% cu care fiecare autoritate locală poate să mărească impozitele. Inflaţia şi cel mult 20%, asta era formula propusă de Guvern.

Anul trecut n-am majorat impozitele pentru că nu exista obligativitatea majorării. Dacă vor obliga autorităţile locale să majoreze impozitele cu inflaţia vom respecta legea, dar nu ne dorim să se întâmple lucrul acesta, să se mărească impozitele cu rata inflaţiei. În schimb, nu vom majora cu acei 20% impozitele pentru că nu considerăm necesar, nu cred că aşa trebuie consolidat bugetul local prin majorarea de impozite, ci prin lărgirea bazei de impozitare prin generare de construcţii care să aducă venituri, prin măriri ale cotei de venituri pe impozitul global şi alte maniere’, a spus Cătălin Cherecheş.

El a spus că administraţia locală are în vedere chiar o reducere a impozitului pe bunuri mobile şi imobile aplicate treptat agenţilor economici.

    ‘Dorim să intervenim cu o scădere a cotei de impozitare a agenţilor economici de la 1,5 la 1,3% – cota de impozitare a bunurilor mobile şi imobile – dorim ca în 2015 să ajungem la 1,2%, iar în anul 2016 la 1%. Dorim să scădem acea cotă de 1,5% pentru persoanele juridice până la 1% în 2015. Cred că impactul este la nivelul persoanelor fizice mai ales a celor cu venituri mici pentru care contează fiecare leu care-l plătesc în plus la impozite. E una să plăteşti un impozit de 300 de lei pe un apartament şi alta să plăteşti un impozit de 400 de lei. Contează fiecare leu. Eu cred că e o manieră de a se degreva Guvernul de o anumită sarcină de finanţare şi sprijin a autorităţilor locale, în sensul că Guvernul dă posibilitatea pentru majorarea impozitelor, dar taie din alocările bugetare la nivel naţional pentru autorităţile locale şi cu asta se spală într-un fel pe mâini. Adică v-am dat posibilitatea să încasaţi venituri mai mari, dar nu aţi făcut-o aşa că nici noi nu avem bani să vă dăm’ a afirmat Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare a susţinut că prin propunerea de majorare a impozitelor cu 20%, Guvernul încearcă un transfer de responsabilitate financiară administraţiilor locale.

http://transilvaniareporter.ro/maramures/primaria-baia-mare-nu-intentioneaza-sa-majoreze-impozitele-cu-20/

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro