The Best bookmaker bet365 Bonus

Consiliul Județean Maramureș finanțează cu 55 mii lei organizarea evenimentului cultural „Întoarcerea cărților în satul românesc”


În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna iunie, aleșii județeni au aprobat participarea judeţului Maramureş la realizarea evenimentului cultural „Întoarcerea cărților în satul Românesc”, în parteneriat cu comuna Rozavlea.
În cadrul evenimentului, care va avea loc în luna august se vor organiza colocvii culturale, lansări de carte și momente cultural-artistice. Cheltuielile ocazionate de organizarea acestui eveniment, în sumă de 55 mii lei, vor fi finanțate de către instituția Consiliului Județean Maramureș.

Președintele Consiliului Județean Maramureș Gabriel Zetea, a arătat că astfel de evenimente culturale sunt demne de întreaga susținere a administrației județene.

„Vorbim, în primul rând, despre achiziționare cărți, cheltuieli ocazionate cu tipăriri de diverse materiale, precum și cheltuieli legate de participarea personalităților culturale invitate, printre care se află și reprezentanți ai Academiei Române. Având în vedere că nu s-au organizat în acest an evenimente culturale și nu avem un ghid de finanțare pentru astfel de manifestări, consider că ar trebui să fim alături măcar de aceste acțiuni punctuale, care vorbesc despre cărți, despre istoria, cultura și valorile județului nostru”, a declarat Gabriel Zetea.

În ultimii ani, cartea s-a aflat în atenția Consiliului Județean Maramureș, mărturie stând cele peste 770 mii de volume aflate astăzi în patrimoniul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”, prin intermediul căreia s-au realizat, în mod constant, achiziții de carte, volumele fiind distribuite apoi și în cadrul bibliotecilor rulale din județ.


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro