The Best bookmaker bet365 Bonus

NOI ETAPE DE COOPERARE ÎNTRE ADMINISTRAȚIILE DIN JUDEȚUL MARAMUREȘ ȘI REGIUNEA TRANSCARPATIA PENTRU FINALIZAREA PROIECTULUI PODULUI PESTE TISA


Vineri, 4 aprilie 2025, la Consulatul României de la Solotvino s-a desfășurat o nouă întâlnire oficială bilaterală între președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea și președintele Administrației Militare de Stat a Regiunii Transcarpatia, Miroslav Bilețki. La întâlnire a fost prezent și noul prefect al județului Maramureș, Florian Sălăjeanu, alături de șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, Florin Coman, șefa Biroului Vamal de frontieră Sighetu Marmației, Lidia Mureșan, directorul regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj din partea companiei CNAIR, Eugen Cecan, și consulul României la Solotvino, Grațian Pârvu.
Scopul principal al întâlnirii a fost discutarea priorității principale de pe agenda de cooperare comună a celor două administrații, respectiv finalizarea lucrărilor la podul cu patru benzi peste râul Tisa și operaționalizarea traficului rutier de frontieră în viitor.

Întâlnire de lucru a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Maramureș (ATOP) în Țara Chioarului


Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Maramureș (A.T.O.P.), a desfășurat o vizită de lucru în Țara Chioarului, având ca obiectiv consolidarea măsurilor de siguranță publică și eficientizarea colaborării dintre autoritățile locale și structurile Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.). Întâlnirea a fost găzduită de domnul primar Buda Gheorghe și s-a desfășurat la Centrul Multifuncțional Șomcuta Mare „Cetate”.
Evenimentul a reunit reprezentanții unităților administrativ-teritoriale și județene:
Șomcuta Mare – Domnul Primar Gheorghe BUDA;
Mireșu Mare – Domnul  Primar Ioan MĂTIEȘ;
Satulung – Domnul  Primar Bujorel Vasile MUREȘAN;
Valea Chioarului – Domnul  Primar Ioan Sorin BURDE;
Boiu Mare – Domnul  Primar Nicolae Marcel PRODAN;
Remetea Chioarului – Domnul  Primar Călin Ovidiu Petrica;
Coaș –Domnule Primar Călin Vasile ACHIM;
Grama Terezia Ildikó – Doamna consilier județean, în calitate de invitat.

RAPORT DE ACTIVITATE PE ANUL 2024 AL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ MARAMUREŞ


Programul de Acţiuni al Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş pentru anul 2024 reprezintă baza organizării şi desfăşurării activităţii de inspecţie a muncii, fiind permanent adaptat măsurilor dispuse de conducerea Ministerului Muncii, Familiei, Tineretului şi Solidarității Sociale. Acţiunile din Programul Cadru de acţiuni pentru anul 2024 au urmărit o mai bună aplicare de către angajatori a prevederilor legale din domeniul relaţiilor de muncă, precum şi informarea şi conştientizarea angajatorilor cu privire la modificările legislative apărute în domeniul relaţiilor de  muncă. In acest sens au fost utilizate metode de inspecţie şi proceduri aliniate celor mai bune practici folosite şi în ţările membre ale Uniunii Europene.    
    În vederea informării angajatorilor în ceea ce priveşte modificările aduse legislatiei în domeniul relaţiilor de muncă, au fost organizate întâlniri cu angajatorii şi cu reprezentanţii acestora, iar noutăţile legislative au fost mediatizate atât prin comunicate de presă, apariţii media cât şi pe site-ul instituţiei.

Impactul educativ al Martorilor lui Iehova în penitenciarele din România, recunoscut oficial


Dej
. În decembrie 2024, Administrația Penitenciarului Spital Dej din România le-a acordat Martorilor lui Iehova o diplomă de merit pentru activitatea lor de instruire biblică desfășurată în cadrul instituției. Ruben Mátyás și Vasile Purdea au primit diploma prin care se recunosc meritele Martorilor care le acordă asistență religioasă persoanelor private de libertate aflate în tranzit în Penitenciarul Spital Dej. Diploma a fost acordată „în semn de aleasă prețuire și adâncă recunoștință pentru activitatea desfășurată în Penitenciarul Spital Dej de-a lungul timpului”.
Într-o declarație referitoare la activitatea lor, dl Ruben a afirmat: „Deseori întâlnim persoane care nu au avut niciodată contact cu Martorii lui Iehova. Ne pun multe întrebări și avem discuții constructive.” Dl Vasile a adăugat: „De exemplu, acum câteva luni, am întâlnit un bărbat foarte bolnav și deprimat. După o discuție bazată pe lecția 2 din broșura Bucură-te pentru totdeauna de viață!, bărbatul și-a schimbat complet atitudinea. A continuat să fie vizitat chiar și după ce a fost transferat de la spital la penitenciarul din Târgu Jiu.”

Martie - Luna de Conștientizare a Paraliziei Cerebrale


Anual, Asociația Esperando marchează ”Luna de Conștientizare a Paraliziei Cerebrale” prin activități dedicate creșterii gradului de conștientizare, informării despre această afecțiune neurologică, promovării nevoii de sprijin pentru persoanele afectate și familiile acestora, incluziunii persoanelor cu Paralizie Cerbrală în comunitate etc.
Marți, 18 martie, începând cu ora 12:00,  persoanele cu nevoi speciale de la Centrul de Zi de Recuperare Esperando, însoțite de personalul centrului și 10 voluntari (studenți în cadrul Facultății de Litere CNUBM, Specializarea Asistență Socială), au organizat o campanie de informare distribuind materiale informative și baloane celor care le-au ieșit în cale, în Parcul Municipal Regina Maria și pe Câmpul Tineretului.
Verdele este culoarea dedicată conștientizării Paraliziei Cerebrale, de aceea baloanele au avut culoarea verde, aceasta simbolizând creșterea, speranța și reînnoirea, reflectând progresul în sprijinirea persoanelor afectate și în îmbunătățirea calității vieții lor.

Repară învățământul profesional dual greșeala strategică din ultimii 30 de ani?


Nu numai în România, ci în întreaga lume se simte lipsa forței de muncă calificate. 75% dintre angajatorii europeni nu își pot dezvolta eficient afacerile din această cauză. Așa că statele europene cu economii dezvoltate și-au intensificat investițiile în ultimii ~20 de ani în învățământul profesional și tehnic, în special în sistem dual. Creșterea competențelor profesionale în rândul tinerilor și asigurarea unei tranziții rapide de pe băncile școlii în câmpul muncii înseamnă nu doar un șomaj în scădere, ci și o contribuție reală la dezvoltarea economiei, astfel că investitorii contribuie în mod direct la formarea profesională a muncitorilor.
În România s-a procedat taman pe dos în ultimii 30 de ani: s-au desființat școlile profesionale. Așa că azi plătim scump prețul acestei erori educaționale strategice. Din cei 2.370.000 de elevi înscriși în forme de învățământ preuniversitare în anul școlar 2023-2024, doar 174.000 se aflau într-o formă de învățământ profesional sau postliceal, conform Institutului Național de Statistică (INS). Iar din cei aproape 180.000 de elevi de clasa a VIII-a, doar 9.000 au optat pentru sistemul dual. Mai mult, elevii care nu s-au regăsit în formele de învățământ post-gimnaziale au ales să renunțe de tot la educație, astfel încât 1 din 4 copii care azi intră în clasa I nu termină liceul. De aceea România este pe locul 1 în Europa la abandonul școlar (16.6%).

Reabilitarea Centrului Școlar de Educație Incluzivă Baia Mare – o prioritate pentru Consiliul Județean Maramureș


Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a avut o întâlnire de lucru la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, unde a discutat cu secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica despre proiectele finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, cu accent pe investițiile din educație.
Unul dintre proiectele analizate a fost reabilitarea Centrului Școlar de Educație Incluzivă Baia Mare – grădinița P+1E, o investiție crucială pentru copiii care au nevoie de un mediu educațional modern și sigur. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre soluțiile necesare pentru a depăși dificultățile întâmpinate în procesul de achiziție publică și despre prelungirea perioadei de implementare a proiectului, astfel încât acesta să fie finalizat în cele mai bune condiții.

Consiliul Județean Maramureș sprijină organizarea evenimentului „Lecții eficiente cu impact major pentru fiecare elev”


Consiliul Județean Maramureș a aprobat, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre privind sprijinirea organizării evenimentului „Lecții eficiente cu impact major pentru fiecare elev”, la solicitarea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș. Acest eveniment de amploare reprezintă o oportunitate importantă pentru cadrele didactice maramureșene de a participa la o dezbatere aplicată despre metodele moderne de predare, în prezența unor personalități academice de prestigiu.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că educația este un domeniu pe care îl sprijină necondiționat, iar acest eveniment vine ca un răspuns concret la nevoia de îmbunătățire a procesului de predare. ”Discuțiile despre organizarea acestui eveniment au început încă de anul trecut, iar inspectorul școlar general, Mihai Pop, i-a adresat o invitație profesorului Daniel David, apreciat în întreaga țară pentru viziunea sa în domeniul educației. La acea vreme, Daniel David nu era ministru, însă între timp a preluat această responsabilitate, iar faptul că și-a păstrat angajamentul de a veni în Maramureș arată respectul său față de dascălii noștri.”, arată președintele Consiliului Județean Maramureș.

Zilele Carierei în UTCN: Oportunități pentru viitorii ingineri


În perioada 10 – 14 martie 2025, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, organizează evenimentul „Zilele Carierei în UTCN”, o inițiativă menită să faciliteze interacțiunea dintre studenți, cadre didactice, elevi, interesați de o carieră în inginerie și companii de profil. Eveniment creează un cadru professional pentru ca viitorii specialiști să - și dezvolte perspectivele de carieră și să intre în contact cu reprezentanți ai industriei.
Ce ne propunem?
•    Informare, orientare și consiliere – Participanții vor avea acces la informații esențiale despre oportunitățile educaționale și profesionale, despre piața muncii și despre abilitățile necesare pentru a obține un loc de muncă.

Maramureșul a cucerit publicul la Târgul de Turism al României 2025 – ediția de primăvară


Se spune că tot ceea ce este frumos trece repede și așa a fost și ediția de primăvară a Târgului de Turism al României 2025, o platformă ideală de promovare pentru regiuni, agenții de turism, hotelieri și operatori din domeniu.
Judeul Maramureș, o prezență cu tradiție în cadrul acestui eveniment, a atras ca un magnet vizitatorii interesați de experiențe culturale unice, precum rutele turistice, meșteșugurile locale, festivalurile tradiționale și gastronomia specifică zonei. Din delegația județului nostru au făcut parte reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, ai Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș, ai Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, ai Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș și ai Centrului Local de Informare Turistică Tăuții-Măgherăuș. N-au lipsit nici demonstrațiile de meșteșugit, avându-i protagoniști pe adevărații purtători ai culturii populare: Liliana Ghilvacs - olărit, Viorelia Butcure - podoabe tradiționale, Ioan Petric - sculptură în lemn și Ionel Sima – drănițit. La stand au fost prezenți și reprezentanți ai operatorilor economici Grădina Morii și Sfara Tours, oferind în premieră vizitatorilor posibilitatea de a achiziționa pachete turistice în Maramureș.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro