The Best bookmaker bet365 Bonus

Demersuri pentru extinderea Consorțiului Regional Integrat pentru Învățământ Dual Maramureș


Miercuri, 13 noiembrie, președintele Consiliului Județean Maramureș a avut o întâlnire de lucru cu echipa de implementare a proiectului „Dezvoltarea Consorțiului regional integrat pentru învățământ dual Maramureș, construirea și dotarea Campusului Profesional Integrat Maramureș”, în vederea inițierii procedurii de cooptare de noi parteneri din domeniul economic.
Un prim pas în acest sens îl constituie implicarea în proiect a Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, o instituție care reprezintă mediul economic din județ și care poate să aibă un aport considerabil în atragerea de noi parteneri. Prezent la întâlnire, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Tuș, a întărit deschiderea instituției camerale în ceea ce privește implicarea în acest proiect de referință din domeniul educației, care are perspective reale de a susține dezvoltarea economică la nivel local și regional.

Damian Drăghici a inaugurat Școala Primară & Grădinița din inima comunității rome din cartierul Moglănești, județul Harghita, renovate de Asociația BookLand


Artistul Damian Drăghici a acceptat invitația de a deveni Ambasador BookLand și de a inaugura Școala Primară & Grădinița din cartierul Moglănești al municipiului Toplița, județul Harghita, renovate de Asociația BookLand. Lucrările au avut loc în perioada Iulie 2023 – Mai 2024, iar valoarea totală a investiției a fost de 225.000 EURO, din care 180.000 EURO a reprezentat contribuția BookLand prin sponsorizări atrase, iar 45.000 EURO contribuția Primăriei Toplița, care a achitat integral manopera și, în plus, a asigurat cazarea și masa muncitorilor.
Prezent la inaugurare, Ambasadorul Damian Drăghici a vizitat școala & grădinița renovate și a petrecut timp în comunitate, unde a făcut cunoștință cu elevii, părinții și cadrele didactice, împărtășind din emoțiile acestora.

„Mă bucur mult să fac parte din această culoare, bucurie, muzică și dans, care a avut loc la inaugurarea Școlii Primare și Grădiniței din Moglănești, unde am participat că Ambasador BookLand.

România, țara în care 6 din 10 adulți au renunțat la studii după clasa a VIII-a



Iată ce spunea jurnalista de investigație americană Amanda Ripley în cartea „Cei mai deștepți copii din lume și modelele de învățământ care i-au format”: „Prea mult timp profesori mediocri le serviseră o hrană care nu trebuia mestecată. Dacă eșuau, consecințele erau puține. Abia mai târziu, după liceu, aveau să descopere că fuseseră înșelați. Lumea reală nu dădea întotdeauna a doua sau a treia șansă; lumea reală nu dădea credit pentru prezență.”
Despre digitalizare, Lisa-Karmen Hirsig afirmă că s-a crezut multă vreme că o tabletă va spori nivelul de cunoștințe al elevilor, dar s-a dovedit contrariul. Unele țări, precum Suedia, au introdus recent politici prin care sistemul de digitalizare este dublat în școli de metode clasice de predare. Iar oamenii de știință de la Institutul Norvegian de Știință și Tehnologie au descoperit că educația prelungește viața, pe când abandonul școlar este aproape la fel de dăunător precum consumul a cinci unități de alcool pe zi. Prin urmare, de ce nu schimbăm direcția și noi? Ce sens are să bătătorim poteci pe care cei care ne-au luat-o de mult în față nu mai merg?

Mihaela Tatu a inaugurat Școala Gimnazială Nr. 1 Luncșoara, renovată de Asociația BookLand


Evenimentul de inaugurare a Școlii Gimnaziale Nr. 1 din satul Luncșoara, comuna Aușeu, județul Bihor, a avut loc în prezența cunoscutei realizatoare de emisiuni TV-radio și trainer acreditat în Tehnica și Arta Livrării Discursului, Mihaela Tatu, care a acceptat invitația de a deveni Ambasadoare BookLand, de a vizita școala și de a le vorbi celor peste 120 de elevi care urmează cursurile școlii din Luncșoara, cadrelor didactice și părinților din comunitate.
Lucrările de renovare a școlii gimnaziale au avut loc în intervalul mai 2023 – martie 2024, iar valoarea totală a investiției a fost de 200.000 EURO, sponsorizările atrase de Asociația BookLand însumând 180.000 EURO, iar contribuția Școlii Luncșoara și a partenerilor locali fiind în valoare de 20.000 EURO.

Centrul educațional Matemanie+ dă startul înscrierilor la cea de-a doua ediție a concursului național de matematică Matemaniada


●    Începând din acest an, concursul este aprobat de Ministerul Educației prin O.M.E. 3469/2024;
●    Înscrierea și participarea sunt gratuite;
●    Profesorii pot înscrie copiii online și au posibilitatea de a desfășura concursul la clasă.

Matemanie+, centrul educațional unde peste 8000 de elevi s-au pregătit în ultimii 8 ani la matematică, dă startul înscrierilor la cea de-a doua etapă a concursului de matematică Matemaniada, un proiect aprobat de Ministerul Educației prin O.M.E. 3469/2024 în care competiția devine un prilej pentru dezvoltarea încrederii de sine și pentru stimularea interesului pentru matematică.

Învățământul tehnologic din Baia Mare face un pas uriaș spre dezvoltare


Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputaților și inspectorul general al ISJ Maramureș, Mihai Pop au avut o discuție aplicată pe tema educației cu viceprimarul cu atribuții de primar-interimar, Ioan Doru Dăncuș, care a fost susținut de Coaliția pentru Maramureș să continue proiectele bune ale administrației locale.
”Obiectivele majore ale PSD sunt sănătatea și educația, iar eficientizarea sistemul educațional din municipiul reședință de județ este esențială. Ne dorim ca primarul-interimar, Doru Dăncuș să suțină propunerile PSD Maramureș, pentru că în centrul acestor propuneri stau și elevii care studiază la profilul tehnologic și tehnologic dual”, a declarat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, liderul filialei județene a PSD.

Primăria Baia Mare a finalizat din fonduri europene și din fondurile proprii un campus tehnologic care însumează 40 de săli de clasă, o mulțime de ateliere și laboratoare de lucru, două internate, cantină și sală de sport, toate acestea așteptându-și elevii cu porțile deschise, susține Mihai Pop, inspector școlar general.

Codași la studii superioare, dar fruntași la educația profesională


Știați că doar 16% din populația țării a absolvit o facultate? Țările nordice depășesc 50%, media europeană fiind de 35%. Mai exact: 44% dintre români au nivel mediu de educație (postliceal, liceal, profesional, învățământ complementar sau de ucenici), 40% nivel scăzut (preșcolar, primar, gimnazial sau fără școală absolvită) și 16% au nivel superior, conform Institutului Național de Statistică.
Ne încăpățânăm să fim primii de la coada Europei, deși nu avem niciun argument în legătură cu această „strategie” dăunătoare stării de bine a individului și a nației, situației economice și percepției României în lume. „Vina” e dată pe faptul că mai mult de jumătate din populația țării trăiește în mediul rural, că nu avem infrastructură modernă, că multe meserii necalificate sunt mai bine plătite, că economia nu e suficient dezvoltată și că nu prea avem noi, ca nație, apetență pentru învățat.
În plus, la ora actuală numai 26% dintre tinerii de 24-35 ani urmează o formă de învățământ terțiar după finalizarea liceului (facultate sau școală profesională superioară). Cu 74% neinteresați de dezvoltarea personală prin educație nu facem decât să stagnăm sau chiar să involuăm, îngroșând rândurile celor care se pregătesc de exod sperând, total neinformați, la o viață mai bună în afara țării prestând munca de jos.

Liliana Moga, consilier județean PSD: ”Să nu facem discriminări între elevii de 10,00 ai Maramureșului”


Un proiect propus de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan face discriminări între elevii maramureșeni care au obținut nota 10,00 în cadrul probelor de la examenul de Bacalaureat, susținut în anul 2023. Proiectul de hotărâre lasă pe dinafară 58 de elevi maramureșeni care au obținut nota maximă la probe din cadrul examenului maturității, pe care executivul Consiliului Județean Maramureș nu le-a luat în calcul pentru premiere. În acest sens, apelul lansat de consilierul județean Liliana Moga, în numele grupului consilierilor județeni PSD este acela de a face dreptate pentru toți liceenii care au obținut nota 10,00 la una dintre probele examenului de Bacalaureat.
”Proiectul pe care și noi, consilierii județeni PSD Maramureș l-am votat este unul benefic, pentru că mereu vom susține orice proiect care premiază excelența în educație. Proiectul de hotărâre propus aprobării plenului spune clar că vor fi premiați toți elevii maramureșeni care au obținut cel puțin o notă de 10,00 la una dintre probele de la Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a, respectiv la disciplinele Matematică și Limba Română, dar și orice notă de 10,00 la probele examenului de Bacalaureat.

Nu poți avea o educație de calitate dacă profesorii nu sunt respectați!


Cazul elevului din București care zilele acestea a agresat o profesoară în timpul orei doar pentru că dascălul a anunțat că va da un ”test surpriză”, trebuie să reprezinte un semnal de alarmă la nivelul întregii societăți, este de părere deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.
În opinia parlamentarului maramureșean, ceea ce s-a întâmplat în sala de clasă reprezintă mai mult decât un act de violență fiind o problemă reală a sistemului de educație, tocmai pentru faptul că incidentul a avut loc într-o instituție de învățământ. Acest caz nefericit trebuie să ridice mari semne de întrebare, pentru că că autoritatea dascălilor nu mai există în fața unora dintre elevi. ”Nu poți avea o educație de calitate dacă profesorii nu sunt respectați! Vorbim despre tinerii care reprezintă viitorul României și despre pregătirea pe care aceștia o primesc în școală.

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Sistemul național de educație are nevoie de stabilitate!”


Legile Educației sunt încă în fază de proiect, iar social-democrații își doresc o dezbatere reală, transparentă, dar și mai rapidă pentru a solutiona un mare neajuns. Legile Educației vor asigura coerență și stabilitate într-un sistem grav tulburat de modificări successive, multe dintre ele fără temei.
„«Educăm» România de opt ani și facem paradă în campanie cu proiecte de legi care deocamdată sunt doar pe hârtie. Cu cât mai repede va începe și mai temeinică va fi dezbaterea publică a proiectelor de lege cu atât mai bine vom reuși să asigurăm un cadru legal temeinic, stabil și de calitate. Copiii, dar și sistemul național de educație au nevoie de o lege bună, care să nu se mai modifice în fiecare an, sau ori de câte ori vine un nou ministru”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro