The Best bookmaker bet365 Bonus

Doru Dăncuș, primarul interimar al municipiului Baia Mare: ”Am început în forță demolarea așezămintelor informale, ilegale din Baia Mare. Am dat startul pe Pirită și continuăm!”


Așezămintele ilegale din Baia Mare trebuie să dispară, susține primarul-interimar din Baia Mare, Ioan Doru Dăncuș, candidatul PSD Maramureș pentru primăria municipiului reședință de județ. ”Avem programe în derulare, muncim constant pentru a-i integra în societate pe locuitorii de aici, dar nici nu putem să acceptăm astfel de focare de mizerie la nesfârșit. Unii dintre ei desfășoară chiar activități comerciale, cresc porci și cai pentru vânzare, iar mai apoi noi îi găsim la plimbare pe bulevarde. Un domn de aici avea chiar vreo 40 de porci la ultima vizită. Alți locuitori temporari ai acestor așezăminte sunt veniți aici din alte județe pentru a cerși, a fura sau a comite fel și fel de alte infracțiuni și contravenții. Lucrurile acestea sunt inacceptabile și trebuie oprite”, a arătat primarul-interimar din Baia Mare, Ioan Doru Dăncuș.
În ultimele luni au fost parcurși toți pașii procedurali, s-au dat somații, iar joi dimineața s-a dat startul demolărilor pe Pirită.

Gabriel Zetea: ”Nelu Dragos candidează cu încredere pentru un nou mandat de primar în comuna Gârdani!”


În timp ce unii primari lasă să treacă decenii întregi fără să înregistreze proiecte notabile realizate pentru comunitate, există lideri precum Nelu Dragoș, primarul din Gârdani, care redefinește ce înseamnă progresul și eficiența în administrația locală. În mai puțin de un mandat, Nelu Dragoș a reușit să implementeze o serie de proiecte importante, de la îmbunătățirea infrastructurii până la revitalizarea serviciilor comunitare, lucruri pe care alții nu le-au finalizat în 20 de ani. Recent, deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, candidatul social-democraților pentru președinția Consiliului Județean a vizitat comuna Gârdani și a fost impresionat de multitudinea de proiecte finalizate, aflate în curs de desfășurare, dar și de planurile ambițioase pentru viitor ale primarului Nelu Dragoș.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, tur de forță la spitalele din Baia Mare


Luni, 13 mai, profesorul Adrian Streinu-Cercel, senator PSD în Senatul României și președintele Comisiei de Sănătate din Senat s-a aflat în municipiul Baia Mare, la invitația deputatului Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputaților și candidatul PSD pentru Consiliul Județean Maramureș. Însoțit de parlamentarul de Maramureș dar și de primarul-interimar al municipiului Baia Mare, Ioan Doru Dăncuș, profesorul a vizitat Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea”, dar și Serviciul Județean de Ambulanță Maramureș. În cadrul vizitelor făcute au avut loc întâlniri cu corpul medical și sanitar, profesorul Streinu-Cercel oferindu-le sfaturi practice prin discuțiilor purtate. Acesta s-a declarat foarte mulțumit de ce a găsit la cele două spitale de elită din Baia Mare, arătând că ambele sunt pe un trend ascendent. Dacă la Spitalul de Pneumoftiziologie apreciază faptul că s-a introdus, din punct de vedere al modalității de diagnostic, genetica moleculară, la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie a remarcat Secția de Terapie imbatabilă și un personal dedicat. În ceea ce privește Serviciul Județean de Ambulanță a arătat că este imperios necesar să fie schimbat parcul de mașini, fiind nevoie de 30 de ambulanțe de tip C, dar și introducerea unui cadru legislativ care să permită medicilor care nu iau rezidențiatul să intre în serviciile de ambulanță, pentru că aici se învață meserie. Totodată, trebuie rezolvată problema vârstei de pensionare, care nu trebuie să rămână în formula actuală.

Patru proiecte aprobate în Maramureș pe Componenta C13 – Reforme sociale


Pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 13, Reforme sociale au fost aprobate patru proiecte în Maramureș. Dintre acestea, trei proiecte au fost obținute de harnicii primari PSD din Rona de Jos, Bârsana și Rona de Sus.
Peste 2,1 milioane de lei a câștigat din fondurile europene administrația locală din Rona de Jos, condusă de destoinicul primar Ion Herbil, pentru realizarea proiectului ”Centru de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți”. Pentru construirea și dotarea Centrului de zi pentru copii expuși riscului de a fi separați de familie în comuna Bârsana, primarul Teodor Ștefanca a obținut tot aproximativ 2,1 milioane de lei. În vederea înființării Centrului de zi pentru copii aflați în risc de separare de familie în localitatea Rona de Sus, primarul comunei Rona de Sus, Alexa Semeniuc a obținut aproximativ 2,1 milioane de lei pe Componenta C13. Suma de 1,78 milioane de lei va ajunge și la Copalnic Mănăștur pentru înființarea Centrului de zi pentru copii expuși riscului de a fi separați de familie în satul Făurești.

Prefectul Rudolf Stauder pedepsește ”la comanda” președintelui lui Ionel Bogdan locuitorii din Vișeu de Sus


Un nou abuz a avut loc la nivelul orașului Vișeu de Sus din partea administrației județene, respectiv a reprezentantului Guvernului în teritoriu, prefectul penelist Rudolf Stauder. Alături de municipiul Baia Mare și comuna Petrova, orașul Vișeu de Sus a fost exclus de la acordarea sumelor de bani transmise de Guvernul României în teritoriu, în baza H.G. nr. 1183 publicată în 29 noiembrie 2023. Atunci în județ au venit 42 de milioane de lei, cu mențiunea de a fi acordați tuturor UAT-urilor care au nevoie de fonduri. Primarul din Vișeu de Sus, Vasile Coman a arătat că din cele 76 de unități administrativ-teritoriale din Maramureș, doar trei au fost excluse de la acordarea ajutorului financiar. Edilul susține că, cel puțin în cazul orașului Vișeu de Sus s-a răspuns cu celeritate tuturor adreselor și solicitărilor primite de la Prefectură prin care se cereau sumele necesare pentru bunul mers al administrației locale.

Marea investiție pe care VITAL Maramureș în parteneriat cu ADI Maramureș trebuiau să o facă în comunitățile județului a devenit istorie


Cu mai bine de 1 an în urmă, respectiv în data de 2 februarie 2023, în cadrul Palatului Administrativ din Baia Mare a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru implementarea marelui și mult așteptatului ”Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș”, având că semnatari Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, pe de o parte, reprezentat pe atunci de ministrul Marcel Boloș, respectiv S.C. VITAL S.A și ADI Maramures, în calitate de beneficiar, pe de cealaltă parte, avându-i ca reprezentanți pe Alexandrina Bancoș, director VITAL S.A, Cătălin Cherecheș, primar al orașului Baia Mare la acea vreme, respectiv Ionel Bogdan, președinte al Consiliului Județean Maramureș, principalul – și cel mai important - reprezentant al ADI Maramureș.

9,17 milioane de lei finanțare pentru asfaltarea a 8,6 km de drumuri în Dragomirești


Marți, 6 februarie 2024 la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, primarul orașului Dragomirești, Vasile Țiplea a semnat un contract de finanțare pentru asfaltarea a 8,6 km de strazi. Valoarea totală a investitiei este 10,7 milioane de lei, din care 1,53 milioane lei vor fi alocați de la bugetul local al Orașului Dragomirești, iar 9,17 milioane de lei sunt finantați prin programul guvernamental ,,Anghel Saligny ".
Primarul Vasile Țiplea a avut o întâlnire la Palatul Parlamentului și cu deputatul PSD Gabriel Zetea care a susținut încă de la început acest proiect, așa cum a susținut toate proiectele de finanțare ale județului Maramureș. ”Primarii harnici sunt cei care continuă să muncească zi de zi pentru comunitatea care i-a creditat cu încrederea și un astfel de prim-gospodar este Vasile Țiplea care reprezintă Primăria Dragomirești din Maramureș. L-am asigur pe primarul Vasile Țiplea că voi continua să fiu alături de toate proiectele orașului Dragomirești și mi-am reafirmat sprijinul pentru realizarea unui alt proiect de dezvoltare, respectiv reconstrucția bazei de tratament cu ape sulfuroase din frumoasa localitate de pe Valea Izei”, a declarat Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputaților.

175 de milioane de lei au fost alocați de Guvernul PSD pentru înființarea rețelei de gaz în Maramureș


Începutul de an a venit cu vești mari pentru Maramureș și pentru maramureșeni. Guvernul României condus de Marcel Ciolacu a alocat, prin Programul Național ”Anghel Saligny”, suma de 175 de milioane de lei pentru înființarea și extinderea sistemului de distribuție a gazelor în județul nostru. Acest lucru a fost posibil datorită muncii depusă de primarii harnici din Maramureș și de echipele alături de care au lucrat, cu care au scris proiectele, le-au depus și ulterior au primit finanțarea din partea MDRAP.
Deputatul Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputaților a arătat că fiecare casă din județ trebuie să beneficieze de gazul metan iar în ultimii ani parlamentarii PSD Maramureș au făcut demersuri notabile pentru ca acest vis al maramureșenilor să fie mai aproape de realitate.

Liberalii”confiscă” proiectele realizate pentru a ascunde inactivitatea lor în Maramureș


Penelistul Ionel Bogdan, președinte al Consiliului Județean și borșeanul liberal Gabriel Ștețco, administrator public al Județului Maramureș au avut o nouă încercare patetică de a confisca proiectele locale sau județene deja realizate de alții tocmai pentru că ei sunt incapabili să demareze și cu atât mai mult să finalizeze un proiect mare, susține deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.
Asta s-a întâmplat și în cazul emisiunii pe care un post național de televiziune a filmat-o în Borșa și unde cei doi peneliști au încercat să își aroge merite pe care nu le au în ceea ce privește proiectul Telegondola și pârtie de schi în orașul Borșa. Vorbim despre o investiție de peste 20 de milioane de euro care este realizarea exclusivă a primarului de Borșa, Ion Sorin Timiș și a comunității locale. Au contribuit decisiv pentru finanțarea acestui proiect fostul secretar de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă și guvernările PSD.

A fost semnat Acordul pentru construcția podului rutier de frontieră peste râul Tisa


Zi istorică pentru Maramureș, în urma semnării Acordului între Cabinetul de miniștri al Ucrainei și Guvernul României privind construcția unui pod rutier de frontieră peste râul Tisa, la granița româno-ucraineană, între localitățile Bila Tserkva (Biserica Albă, Ucraina) și Sighetu Marmației (Maramureș, România). Premierul Marcel Ciolacu și omologul său ucrainean, Denys Shmyhal au semnat miercuri, 18 octombrie 2023, la finalul ședinței comune a executivelor celor două țări desfășurată la Kiev, Memorandumul care prevede construcția acestui pod așteptat de peste trei decenii în județul nostru. Proiectul care va fi realizat din fonduri europene are ca scop crearea unei căi de comunicație modernă cu implicații în dezvoltarea regională a zonei, a fluidizării traficului, creșterii siguranței utilizatorilor, micșorarea timpilor de parcurs, dar și scurtarea legăturilor rutiere, a arătat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro