The Best bookmaker bet365 Bonus

Preşedintele PSD Maramureş Gabriel Zetea salută semnarea Memorandumului dintre România şi Ucraina


Guvernul a decis aprobarea unui Memorandum cu Ucraina privind deschiderea unui nou punct internaţional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene între localităţile Sighetu Marmaţiei (România) şi Solotvino (Ucraina). Prefectul de Maramureş Anton Rohian şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş, salută decizia luată de Guvernul Ponta, fiind pasul important şi esenţial în realizarea podului pentru traficul greu ce va lega cele două maluri ale Tisei, un proiect mult aşteptat de autorităţile şi locuitorii celor două regiuni din România şi Ucraina.

Au fost trimise scrisori de mulţumire din partea prefectului Anton Rohian şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş Gabriel Zetea, preşedinte al organizaţiei judeţene PSD, către Guvernul României. „Mulţumim primului ministru Victor Ponta, ministrului de externe Titus Corlăţeanu, lui Dan Şova, ministrul Marilor Proiecte, lui Narcis Neaga, director CNADR şi tuturor celor implicaţi pentru acest prim pas făcut. Chiar dacă anul 2013 a fost un an de criză financiară şi investiţiile în infrastructură au fost reduse ca impact, Maramureşul este un judeţ privilegiat  pentru că am reuşit prin edificarea surselor de finanţare să vedem demarat un proiect ce trenează de peste 20 de ani, vorbind aici de podul pentru trafic greu peste Tisa. De asemenea, pentru prima dată în ultimii 24 de ani avem un număr semnificativ de kilometri de drum naţional care au fost reabilitaţi (25 de km între Baia Mare şi Seini şi 68 km între Sighetu Marmaţiei şi Moisei). Sunt aproape 100 km de drum naţional, nu peticiţi, ci reabilitaţi, lucru fără precedent în Maramureş. Avem nevoie de continuarea acestui ritm de realizare de proiecte majore în judeţul nostru. Vom purta în continuare discuţii cu ministru Dan Şova pentru ca anul viitor lucrările pe DN 18 să fie finalizate, iar sumele alocate Maramureşului să fie menţinute la aceleaşi cote sau chiar mărite pentru ca acest judeţ, în următorii ani, să recupereze decalajul făţă de celelalte judeţe” a precizat Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş.

Gabriel Zetea reiterează importanţa relaţiei România - Ucraina

În ultima perioadă s-a văzut efortul diplomaţiei de la Bucureşti în a întări relaţiile ţării noastre cu Ucraina. Consiliul Judeţean Maramureş, în persoana vicepreşedintelui Gabriel Zetea, împreună cu prefectul Anton Rohian, au depus eforturi deosebite în a crea punţi trainice de legătură între regiunile din Ucraina şi Maramureş.  „Este un efort concentrat al autorităţilor româneşti pentru o viitoare legătură din ce în ce mai bună cu Ucraina. Trebuie să înţelegem şi să privim în viitor. România va deveni în cel mai scurt timp membru al spaţiului Schengen, iar frontiera cu Ucraina va deveni frontiera Uniunii Europene. România poate juca un rol important în cadrul UE, iar Maramureşul are o graniţă lungă cu Ucraina. În contextul regionalizării, în regiunea de Nord-Vest, Maramureşul este cel mai bine poziţionat decât celelalte judeţe. În acest sens, este de datoria noastră, ca autorităţi judeţene, să găsim orice oportunitate ca relaţiile cu Ucraina să se întărească. Trebuie să menţinem o relaţie cât mai apropiată  cu partea ucraineană, deoarece ţara vecină reprezintă un partener dificil din punctul de vedere al afacerilor externe. Vor trebui făcute cât mai multe vizite în Ucraina şi să îi invităm pe reprezentanţii lor la noi. Toate aceste vor avea ca finalitate semnarea unui protocol între guvernele din Ucraina şi România”  a spus Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro