The Best bookmaker bet365 Bonus

Niciun circ din România nu va mai folosi animale sălbatice în spectacole. Care sunt vietăţile care vor apărea în reprezentaţii


Camera Deputaţilor a adoptat legea care interzice folosirea animalelor sălbatice în circuri, cu excepţia câinilor, cailor, delfinilor şi a unor păsări exotice.
“Se interzice folosirea animalelor aparţinând subîncrengăturii vertebrate indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole similare (…) caii, câinii, unele specii de păsări exotice granivore şi animalele folosite în delfinarii, acvarii. Caii, câinii şi animalele de rentă pot participa la concursuri, târguri, competiţii şi expoziţii de profil organizate şi autorizate conform legii”, potrivit propunerii legislative pentru modificarea art.17 şi art. 25 din Legea nr.205/2004 privind protecţia animalelor.


 
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă folosirea animalelor aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole similare, potrivit sursei citate.
 
Animalele aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, aflate în responsabilitatea unor instituţii publice sau private, vor fi relocate prin grija acestora, în rezervaţii, sanctuare sau grădini zoologice, în termen de cel mult 18 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi.
 
Planul de măsuri privind relocarea animalelor se prezintă Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor în termen de 12 luni de la data publicării legii în Monitorul Oficial al României.
 
Proiectul de lege a fost admis cu 201 de voturi "pentru", 7 "împotrivă" şi 58 de abţineri.
 
Proiectul de lege a fost iniţiat de fostul deputat Remus Cernea şi a fost respins de Senat.
 
Camera Deputaţilor este for decizional.

http://www.descopera.ro/natura/16459690-niciun-circ-din-romania-nu-va-mai-folosi-animale-salbatice-in-spectacole-care-sunt-vietatile-care-vor-aparea-in-reprezentatii

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro