The Best bookmaker bet365 Bonus

Liliana Moga: Guvernul face analize pentru noua lege a pensiilor


Noua lege a pensiilor va readuce echitatea între pensionari și toată dezbaterea va fi transparentă, în Parlament. Nu va scădea nicio pensie, dar vor fi mărite gradual pensiile celor dezavantajați în prezent de sistem, a declarat consilierul județean PSD, Liliana Moga.
Potrivit acesteia, Guvernul analizează în prezent mai multe variante pentru a se lua decizia cea mai bună. Legea va fi adoptată în Parlament, în dezbatere publică, unde se vor putea exprima toate părțile interesate – spre deosebire de alte guverne care au încercat să taie pensiile prin angajarea răspunderii, fără nicio consultare. Noua lege va aduce echitatea între pensionari, așa cum Legea salarizării a adus echitatea între salariații din sistemul public, a arătat Liliana Moga, consilier județean PSD.

Gheorghe Șimon: ”Modificările Codului Fiscal aduc mai mulți bani în buzunarele românilor”


Modificările Codului Fiscal la care lucrează guvernul vizează transpunerea în realitate a promisiunilor din programul de guvernare, cu scopul creșterii veniturilor în buzunarele românilor. Principalele modificări vizate la Codul Fiscal aduc mai mulți bani fiecărui cetățean român. Astfel, se urmărește reducerea impozitului pe venit (din salarii) de la 16% la 10%, precum și reducerea contribuțiilor sociale aferente unui salariu de la 39,25% la 35%, a arătat ministrul Economiei, Gheorghe Șimon, deputat de Maramureș.
O altă modificare a Codului Fiscal are în vedere simplificarea sistemului de contribuții prin reducerea acestora de la șase contribuții la două, respectiv pentru pensie și sănătate. Restul obiectivelor pentru care se colectau contribuții de la salariați se vor suporta de la bugetul de stat. Totodată, se urmărește deducerea a 40% din veniturile persoanelor care desfășoară activități independente.

Aleșii județeni au aprobat proiectul de reabilitare a Palatului Administrativ


Ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș a avut loc miercuri, 4 octombrie 2017, de la ora 9.00, pe ordinea de zi fiind cinci proiecte de hotărâre. Cvorumul de ședință a fost asigurat prin prezența a 22 de consilieri dintr-un total de 35 de aleși județeni. Întâlnirea a fost prezidată de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care l-a avut alături pe vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș. Aurica Todoran, noul secretar al județului a arătat că își dorește să colaboreze foarte bine atât cu aparatul propriu, cât și cu aleșii județeni, asigurându-i de întreaga deschidere și disponibilitate. ”Îmi doresc să găsim, de fiecare dată, cu calm și înțelepciune soluții la orice probleme ar putea să apară”, și-a încheiat discursul Aurica Todoran, secretarul județului Maramureș.

”Gaură” de 6,5 miliarde de lei la buget în primele opt luni ale anului. Banii s-au scurs pe salarii și pensii, iar acum Guvernul inventează noi taxe ca să acopere deficitul


Bugetul general consolidat a consemnat un deficit de 6,5 miliarde de lei în primele opt luni ale anului, aproape dublu față de cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, principalele cauze fiind majorarea salariilor bugetarilor și pachetul de reduceri de taxe intrate în vigoare la începutul anului, potrivit execuției bugetare publicate de către Ministerul Finanțelor.
Procentual, deficitul s-a situat la 0,78% din Produsul Intern Brut (PIB), față de 0,35% în perioada corespondentă a anului 2016.
Veniturile bugetului general consolidat au fost de 160,4 miliarde de lei, în urcare cu 8,9% față de primele opt luni din 2016.
S-au înregistrat creșteri față de anul trecut la încasările din contribuțiile sociale (+16,6%), din impozitul pe salarii și venit (+10,4%), din venituri nefiscale (+14,0%) și din venituri din capital (+13,4%).

Parizer de porc cu până la 12 E-uri, produse doar cu grăsimi saturate și peste 55% din doza zilnică de sare în doar 100g de produs


InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe produse tip Parizer de porc.
În cadrul studiului au fost analizate 17 produse, ce au următorii producători sau distribuitori: SC. CIA ABOLIV S.R.L., Carrefour Romania S.A.,  IFANTIS ROMANIA S.A., Kaufland Romania S.C.S., S.C. FOX COM SERV S.R.L., S.C. GOODIES MEAT PRODUCTION S.R.L., S.C. PROFI ROM FOOD S.R.L., SC AGRO-ARDEAL SRL, SC ALDIS SRL, SC Auchan Romania SA, SC Romania Hypermarche SA. 25% dintre produse au menționat pe etichetă, pentru producător, doar țara în care au fost fabricate, respectiv România și Germania.

Ca urmare a realizării acestui studiu, în ceea ce privește numărul de E-uri, a reieșit faptul că acesta variază între 3 și 12 E-uri.

9,468 milioane de lei acordate Maramureșului de către Guvern, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de furtună


În ședința de Guvern de joi, 21 septembrie, condusă de premierul Mihai Tudose, unul dintre principalele puncte aflate pe ordinea de zi a vizat acordarea de ajutoare financiare județelor afectate de furtuna care a lovit, duminică, vestul și nord-vestul României. Miniștrii cabinetului Tudose întruniți în ședință au aprobat alocarea a peste 29 de milioane de lei județelor Maramureș, Bihor, Arad, Timiș, Sălaj, Cluj, Bistrița Năsăud, Hunedoara, Caraș-Severin și Alba. Prin aceeași Hotărâre de Guvern s-au alocat, suplimentar, 1,585 milioane lei la bugetul Ministerului Afacerilor Interne și 170 de mii de lei la bugetul Ministerului Sănătății, iar bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost suplimentat cu circa 4,458 milioane lei, sume ce vor fi folosite pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de furtună. Suma totală aprobată, astfel, de Guvernul României, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de furtuni a depășit 36 de milioane de lei.

Proiectul de Lege a Turismului, dezbătut în prezența Ministrul Turismului Mircea Titus Dobre


Proiectul de Lege a Turismului va fi dezbătut mâine 21 septembrie a.c., la Palatul Administrativ, în sala ”Maramureș”, de la ora 11.00, în prezența Ministrului Turismului Mircea Titus Dobre și a Secretarului de Stat Vicențiu Știr, de la Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social.
             La întâlnire vor fi prezenți reprezentanți ai administrației publice județene și locale, mediului de afaceri, agențiilor de turism, ai stațiunilor locale de interes local și național, organizații neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul turismului.           

Șoferii care nu își plătesc în 30 de zile amenzile rutiere vor rămâne fără carnetul auto; Proiectul de lege, depus în Parlament


Șoferii care nu își plătesc în 30 de zile amenzile rutiere vor rămâne fără carnetul auto. Proiectul de lege, semnat de deputatul PSD Mihai Weber, a fost depus în Parlament și urmează să intre în dezbaterea Legislativului.
Potrivit propunerii legislative de modificare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, articolul 103 din OUG 195/2002, care reglementează răspunderea contravenţională, se va completa cu un nou alineat conform căruia se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere şi în cazul neachitării în termen de 30 de zile a amenzilor privind circulaţia pe drumurile publice.
În plus, autoritatea emitentă a permisului de conducere va dispune prin ordin suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, suspendare ce operează la 30 de zile de la data săvârșirii contravenției.

Podul inaugurat în Săcel prin PNDL ar putea fi numit Podul Tineretului


Luni, 11 septembrie 2017, în prima zi de școală a noului an, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Ana Moldovan au ajuns și la deschiderea anului școlar din comuna Săcel, aici unde a fost inaugurat noul pod construit prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) cu finanțarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Potrivit primarului din Săcel, Gavrilă Dologa, noul pod care va deservi comunitatea era o construcție imperios necesară pentru siguranța locuitorilor și se gândește ca numele acestuia să fie Podul Tineretului sau Podul Tinereții.

Maramureșeni uniți pentru Centenarul României


Consiliul Județean Maramureș a început să susțină inițiativele maramureșenilor de a marca cei 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri prin diverse acțiuni și proiecte, încă din anul care precede această aniversare. Astfel, începând din 2017, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, prin programul de finanțare nerambursabilă în domeniul culturii se derulează aproximativ 20 de proiecte menite să informeze, să atragă tinerii spre cunoașterea istoriei locale și să îi conștientizeze asupra importanței momentului 1 Decembrie 1918.
În acest sens sunt editate și tipărite diverse volume, enciclopedii și monografii care descriu povestea Marii Uniri și rolul pe care Maramureșul l-a avut la acel moment, personalități marcante care au pus piatra de temelie a României de astăzi și evoluția culturală a satelor maramureșene în decursul acestui veac.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2017  -  powered by DSdata