The Best bookmaker bet365 Bonus

Gabriel Zetea: Voi propune plenului CJ semnarea unui parteneriat cu Peter Hurley, în vederea organizării unui eveniment cultural de anvergură”


Irlandezul Peter Hurley este organizatorul Festivalului "Drumul lung spre cimitirul vesel" din Săpânța, un eveniment care a debutat în 2010 și care este o acțiune interculturală de tradiții românești, creată cu scopul de a promova autenticul. Peter Harley, un promotor al culturii tradiționale românești a gândit, pentru luna august a anului 2016, un nou proiect. Sub egida ”Promovarea integrată a comunităților din Țara Maramureșului”, irlandezul a avut mai multe discuții cu vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, căruia i-a propus ca CJ să devină partener în acest organizarea acestui eveniment cultural. Reprezentantul executivului în Consiliul Județean a declarat că va propune plenului CJ aprobarea acestui parteneriat care este unul extrem de complex și prin care se urmărește păstrarea tradițiilor inegalabile ale Maramureșului.


    „Am avut, în această perioadă, câteva întâlniri de lucru extrem de interesante cu Peter Hurley care m-a impresionat, încă o dată, cu energia de care debordează atunci când vorbește despre Maramureș. Proiectul pe care îl vom propune Consiliului Județean pentru luna august a anului 2016 este unul născut din dragoste pentru Maramureș și din dorința de a păstra cât mai mult tradițiile inegalabile pe care județul le are”, a declarat vicepreședintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.
Proiectul din acest an va avea trei componente. Astfel, primul aspect este acela că fiecare primărie din Maramureș va fi invitată să participe la un eveniment propriu. A doua componentă o va reprezenta Școala de Vară ”Moș Pupăză”, care se va desfășura în Valea Stejarului și unde se vor organiza cursuri pe diferite teme: ceteraș, zongoră, dobă, strigături, cântece, dans, cimpo, etc., pentru toți cei care doresc să aprofundeze dimensiunile adevărate ale vechii culturi maramureșene. Nu în ultimul rând, vor fi tradiționalele concerte pe care Peter Hurley le-a organizat în județul Maramureș an de an. ”Consiliul Județean Maramureș are, cred, obligația de a participa atât instituțional, cât și financiar, pentru a ajuta la organizarea unui eveniment de o asemenea anvergură, în linia finanțărilor culturale pe care le face anual. Sunt convins că vom avea sprijinul unanim al consilierilor județeni pentru ca Maramureșul să rămână, în continuare, punctul de referință al păstrării tradiției în România”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

Copyright © 2009-2021  StirileMM.ro